Πως να αντιμετωπίσετε την υπερμελάγχρωση?

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΜΕΛΑΓΧΡΩΣΗ
Η εγκυμοσύνη, τα αντισυλληπτικά ή η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορούν να προκαλέσουν ανομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα ή σκούρες κηλίδες. Βρείτε ξανά τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση με αυτές τις συμβουλές για το πως να προλάβετε και να αντιμετωπίσετε την υπερμελάγχρωση!

ΠΡΟΛΗΨΗ

1. Αντιοξειδωτικά 
Απολαύστε ελεύθερα λαμπερές, πολύχρωμες, πλούσιες σε αντιοξειδωτικά τροφές όπως μούρα, σταφύλια, φυλλώδη πράσινα λαχανικά και μαύρη σοκολάτα (Ναι!). Τα αντιοξειδωτικά προλαμβάνουν την υπερμελάγχρωση πριν γίνει μειώνοντας τις φλεγμονές και το οξειδωτικό στρες.

2. Ορμονική Ισορροπία
Η εγκυμοσύνη, τα αντισυλληπτικά ή το πολύ στρες μπορούν να προκαλέσουν ορμονικές διακυμάνσεις και ανισορροπίες που σας κάνουν πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη υπερμελάγχρωσης. Μία διατροφή πλούσια σε φρέσκα λαχανικά και υγιή λιπαρά καθώς και η καθημερινή άσκηση μειώνουν τα επίπεδα των οιστρογόνων και κατά συνέπεια την παραγωγή μελανίνης. Λιγότερη παραγωγή μελανίνης = λιγότερη υπερμελάγχρωση!

3. Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο
Το έχετε ξανακούσει αλλά δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά πόσο σημαντικό είναι να αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο για να προλάβετε την μελλοντική υπερμελάγχρωση και την πρόωρη γήρανση! Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στην ηλιοθεραπεία χρησιμοποιείστε μίας υψηλής απόδοσης αντηλιακή ενυδατική με SPF που θα ανανεώνετε συχνά.


ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

1. Απολέπιση
Η απολέπιση καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα και ελαχιστοποιεί τα σπυράκια όμως γνωρίζατε ότι βοηθά στην απομάκρυνση της υπερμελάγχρωσης; Ένα απολεπιστικό που περιέχει γλυκολικό ή γαλακτικό οξύ απομακρύνει την εξωτερική επιφάνεια των δερματικών κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων των σκούρων κυττάρων της επιδερμίδας (υπερμελάγχρωση) για να αποκαλύψει τη φρέσκια επιδερμίδα από κάτω.

2. Εξισορρόπηση
Αναζητούμε τη βιταμίνη C όταν κρυώσουμε όμως αυτή η βιταμίνη είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της υπερμελάγχρωσης της επιδερμίδας. Βοηθά στην ομοιομορφία του τόνου της επιδερμίδας καταστέλλοντας την παραγωγή μελανίνης και βοηθώντας την αναγέννηση που με τον καιρό μειώνει την υπερμελάγχρωση.

3. Λάμψη
Μια κρέμα που προσφέρει λάμψη και περιέχει ουσίες που προλαμβάνουν τη δημιουργία μελανίνης θα σας χαρίσουν μία λαμπερή και φρέσκια όψη και θα κάνουν τις σκούρες κηλίδες λιγότερο ορατές με τον καιρό. Να θυμάστε να φοράτε πάντα ικανό SPF σε συνδυασμό με ένα προϊόν λάμψης καθώς το τελευταίο μπορεί να κάνει την επιδερμίδα σας ευαίσθητη στον ήλιο.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2018 ΚΕΙΜΕΝΟ: ANDREA SIMONS ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ORIFLAME