Γιατί είναι σημαντική η φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής;

Γιατί είναι σημαντική η φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής;

 

Οι μέρες που η συζήτηση για τις ανησυχίες του τριχωτού της κεφαλής ήταν μόνο για το φαρμακείο ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα, οι άνθρωποι αρχίζουν να κατανοούν τη σημασία της υγείας του τριχωτού της κεφαλής – και τα εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης γίνονται γρήγορα η νέα τάση στην περιποίηση των μαλλιών. Αν θέλετε όμορφα, υγιή μαλλιά, ανακαλύψτε γιατί η περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής πρέπει να μέρος της ρουτίνας ομορφιάς σας.

Φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής = Πιο υγιή μαλλιά
Γνωρίζατε ότι το μυστικό για πιο υγιή μαλλιά ξεκινά από το τριχωτό της κεφαλής σας; Παρόλο που μπορεί να εστιάζετε στα μαλλιά, το τριχωτό της κεφαλής σας είναι ουσιαστικά επιδερμίδα, που αποτελείται από παρόμοιες πρωτεΐνες και λιπίδια. Όπως και στην επιδερμίδα του προσώπου, μπορεί να δημιουργηθεί συμφόρηση, ξηρότητα ή λιπαρότητα καθώς οι θύλακες της τρίχας φράζουν από τη συσσώρευση σμήγματος και τα προϊόντα styling. Αυτό είναι συχνά η ρίζα πολλών προβλημάτων των μαλλιών, από την πιτυρίδα μέχρι τις κατεστραμμένες άκρες, την ευαισθησία του τριχωτού της κεφαλής και το σπάσιμο της τρίχας.

Η χρήση προϊόντων περιποίησης μαλλιών που προάγουν τη φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής (Γεια σου DUOLOGI!), σας βοηθά να προετοιμάσετε την ιδανική βάση για όμορφα μαλλιά.

Η φροντίδα του Τριχωτού της Κεφαλής είναι η νέα Περιποίηση Επιδερμίδας
Αν και περιποιούμαστε το πρόσωπό μας με μία πανδαίσια από serum, κρέμες και προϊόντα απολέπισης, παραμελούμε το τριχωτό της κεφαλής μας. Με πρωτόκολλα περιποίησης επιδερμίδας, οι σύγχρονες συνθέσεις στην περιποίηση των μαλλιών, έρχονται για να το αλλάξουν αυτό.

Για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας σε άριστη κατάσταση, συστατικά που προηγουμένως προορίζονταν για την περιποίηση της επιδερμίδας (όπως η νιασιναμίδη, το υαλουρονικό οξύ και το σαλικυλικό οξύ) δεν περιποιούνται μόνο τα μαλλιά σας, αλλά φροντίζουν και το τριχωτό της κεφαλής σας. Τα αποτελέσματα είναι απίστευτα: Από το σαλικυλικό οξύ που είναι το κύριο απολεπιστικό συστατικό του Εξυγιαντικού Σαμπουάν Κατά της Πιτυρίδας Duologi έως τη μεταμορφωτική πρωτεΐνη κερατίνης που ενισχύει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά στη Θρεπτική Μάσκα Μαλλιών Intense Repair και στο Πλούσιο Κρεμώδες Conditioner.

 

 

Πώς να Διατηρήσετε το Τριχωτό της Κεφαλής σας Υγιές
Πρώτα απ’ όλα, είναι σημαντικό να υιοθετήσετε μια ρουτίνα περιποίησης μαλλιών για να προσφέρετε στο τριχωτό της κεφαλής σας την καθαριότητα, την εξισορρόπηση και τη θρέψη που χρειάζεται.

Καθαρισμός
Καθαρίζετε το τριχωτό της κεφαλής σας τακτικά (τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα), με τον σωστό τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι επιλέγετε ένα σαμπουάν που είναι κατάλληλο για εσάς, εστιάζοντας στην τρέχουσα κατάσταση των μαλλιών σας. Είτε τα μαλλιά σας είναι ταλαιπωρημέναεύθραυστα ή έχετε πιτυρίδα, υπάρχει ένα συγκεκριμένο σαμπουάν DUOLOGI για να στοχεύσει τις διαφορετικές προκλήσεις των μαλλιών σας.

 

Ενυδάτωση
Όπως η επιδερμίδα σας χρειάζεται ενυδάτωση και θρέψη, το ίδιο χρειάζονται και τα μαλλιά σας. Τα προϊόντα DUOLOGI βοηθούν στην ενυδάτωση και τη θρέψη των μαλλιών ανάλογα με την υφή τους: Τα μαλλιά με μεσαία έως χοντρή τρίχα χρειάζονται την πλούσια υφή του Πλούσιου Κρεμώδες Conditioner, ενώ τα λεπτά ή αραιά μαλλιά απαιτούν Ελαφριά Ενυδάτωση ώστε να διατηρήσουν τον όγκο τους.

 

Θεραπεία
Χρειάζονται τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας λίγη επιπλέον φροντίδα; Ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σας, υπάρχουν εξειδικευμένα προϊόντα για να απογειώσετε τη ρουτίνα σας – σκεφτείτε τα σαν τα serums του προσώπου σας ή τις εβδομαδιαίες μάσκες απολέπισης. Επιλέξτε ανάμεσα σε ισχυρά τονωτικά που εφαρμόζετε απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής για να προάγετε την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών και να μειώσετε το σπάσιμο της τρίχας, προϊόντα απολέπισης για να αναζωογονήσετε το τριχωτό της κεφαλής σας ή leave-in κρέμα μαλλιών που τιθασεύει το φριζάρισμα ενισχύοντας τη λάμψη και μειώνοντας ορατά την ψαλίδα.

 

Πηγή : Oriflame –  ΚΕΙΜΕΝΟ: CLAIRE ALLANSON