Γιατί το νερό είναι τόσο σημαντικό για την υγεία σας

Γιατί το νερό είναι τόσο σημαντικό για την υγεία σας

Όπως ήδη γνωρίζετε το νερό είναι σημαντικό για την υγεία και την εμφάνισή μας. Γιατί όμως; Ποια είναι η επίδρασή του στον οργανισμό; Σας δίνουμε τις απαντήσεις!

1. Διατηρεί τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου
Γνωρίζατε ότι ο εγκέφαλος αποτελείται κατά 80% από νερό; Είναι αλήθεια! Στην πραγματικότητα, για να λειτουργήσει σωστά, ο εγκέφαλό σας εξαρτάται από την εύθραυστη ισορροπία μεταξύ του νερού και πολλών άλλων στοιχείων.

Σκεφτείτε το ως εξής: όταν χάνετε πολύ νερό (είτε επειδή δεν πίνετε αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε επειδή γυμναστήκατε και δεν ενυδατωθήκατε μετά σωστά), τα εγκεφαλικά σας κύτταρα χάνουν την αποδοτικότητά τους. Ωστόσο, όταν λαμβάνετε τη σωστή ποσότητα νερού, μπορεί να παρατηρήσετε βελτιωμένη συγκέντρωση, καλύτερη μνήμη και καλύτερο ύπνο.

2. Βοηθά την καρδιά σας να αντλεί το αίμα
Η καρδιά σας δουλεύει συνέχεια, αντλώντας περίπου 7600 λίτρα αίμα την ημέρα. Όταν είστε επαρκώς ενυδατωμένοι, η καρδιά σας δουλεύει ευκολότερα. Η αφυδάτωση, από την άλλη, οδηγεί σε χαμηλότερο όγκο αίματος οπότε η καρδιά σας πρέπει να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά για να αντλήσει το αίμα και να παρέχει αρκετό οξυγόνο στα κύτταρά σας. Αυτός είναι και ένας λόγος που μερικές φορές η γυμναστική μπορεί να σας φαίνεται πιο δύσκολη από ότι συνήθως.

3. Σας χαρίζει ενέργεια
Το πόσο νερό πίνετε έχει άμεση επίδραση στο πόσο ενεργητικοί αισθάνεστε. Στην πραγματικότητα, έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες που είναι συχνά αφυδατωμένες αντιμετωπίζουν σημαντική πτώση στη γενική τους διάθεση και ενέργεια. Αντί να επιλέξετε καφεΐνη και ζάχαρη (που θα κάνουν τον οργανισμό σας να χάσει ακόμα περισσότερο νερό), πιείτε περισσότερο νερό.

4. Βοηθά την επιδερμίδα σας
Μπορεί να παρατηρήσετε ότι όταν δεν πίνετε αρκετό νερό, η επιδερμίδα σας νιώθει σφιχτή, ξηρή και μπορεί ακόμα και να ξεφλουδίσει. Η ενυδατωμένη επιδερμίδα από την άλλη, δείχνει πιο απαλή και λαμπερή. Γιατί; Επειδή η σωστή πρόσληψη νερού σημαίνει και αυξημένη παραγωγικότητα των κυττάρων που έχει ως αποτέλεσμα πιο υγιή επιδερμίδα.

Ένα κόλπο για να ενισχύσετε την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας είναι να εφαρμόσετε την ενυδατική σας σε νωπή επιδερμίδα (για παράδειγμα αφού βγείτε από το ντους ή πλύνετε το πρόσωπό σας), καθώς έτσι απορροφά τα προϊόντα πιο εύκολα.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2017 ΚΕΙΜΕΝΟ: ERIN HUEBSCHER