Ενυδάτωση για κάθε τύπο επιδερμίδας

Ενυδάτωση για κάθε τύπο επιδερμίδας

Ότι τύπο επιδερμίδας και εάν έχετε, η επιδερμίδα σας μπορεί κατά καιρούς να γίνεται ξηρή. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι όλοι οι τύποι επιδερμίδας έχουν ανάγκη την ίδια λύση για να επανέλθουν σε τέλεια φόρμα. Ζητήσαμε λοιπόν από την Ειδικό στην Περιποίηση Επιδερμίδας Μελίνα Γαλεάδη να μας δώσει τις καλύτερες συμβουλές της.

Ευαίσθητη επιδερμίδα 
Η ευαίσθητη επιδερμίδα επηρεάζεται εύκολα και μπορεί να αντιδράσει σε περιβαλλοντικές αλλαγές ή συγκεκριμένα συστατικά. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ερεθισμούς και κοκκινίλες. Όσοι έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα συνήθως αντιμετωπίζουν ανομοιόμορφη υφή με ξηρά σημεία ή μια γενική αίσθηση «τραβήγματος».

-Επίπεδα ενυδάτωσης στην ευαίσθητη επιδερμίδα
Το ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας λειτουργεί ως φυσικό φράγμα, προστατεύοντάς τη από εξωτερικές επιδράσεις και βοηθώντας τη να διατηρήσει επαρκή επίπεδα υγρασίας. Για τους ανθρώπους με ευαίσθητη επιδερμίδα, το φράγμα αυτό είναι συνήθως πιο λεπτό και ανισσόροπο και αυτός είναι ο λόγος που δεν επαρκεί ο προστατευτικός μηχανισμός από την αφυδάτωση. Επιπλέον, η χαμηλότερη προστασία αφήνει την επιδερμίδα λιγότερη προστασία ευάλωτη στα εξωτερικά στοιχεία. Το φυσικό φράγμα της επιδερμίδας γίνεται και λιγότερο αποτελεσματικό με την ηλικία, γεγονός που συμβάλει στην ξηρότητά της.

-Τι προϊόντα να χρησιμοποιήσετε
Χρησιμοποιήστε προϊόντα που καταπραΰνουν, ενυδατώνουν και προστατεύουν την επιδερμίδα όπως η Optimals Hydra Care Comforting Day Cream Dry/Sensitive Skin και η Optimals Hydra Care Soothing Night Cream Dry/Sensitive Skin (βοηθά στην ενδυνάμωση του φράγματος της επιδερμίδας μέσα σε μία νύχτα!)

Λιπαρή επιδερμίδα
Η λιπαρή επιδερμίδα οφείλεται στην υπερβολική παραγωγή σμήγματος και λιπαρότητας που συνήθως προκαλεί μια γυαλιστερή επιφάνεια. Επιπλέον, οι άνθρωποι με λιπαρή επιδερμίδα συχνά εμφανίζουν μεγεθυμένους πόρους, μαυράκια και σπυράκια στο μέτωπο, τη μύτη και το σαγόνι (ζώνη-Τ).

-Επίπεδα ενυδάτωσης στην λιπαρή επιδερμίδα
Η λιπαρότητα είναι σημάδι μη ισορροπημένης επιδερμίδας, και αποτέλεσμα επιπλέον σμήγματος και λιπαρότητας. Ένα συχνό λάθος είναι να πλένετε πολύ συχνά την επιδερμίδα σας για να απομακρύνετε τη λιπαρότητα. Αυτό όμως μπορεί να έχει το άμεσο αποτέλεσμα της ξηρότητας της επιδερμίδας και της ενεργοποίησης επιπλέον παραγωγής λιπαρότητας. Για να βγείτε από αυτόν τον φαύλο κύκλο, χρησιμοποιήστε προϊόντα με εξισορροπιστικές και ενυδατικές ιδιότητες.

-Τι προϊόντα να χρησιμοποιήσετε
Θέλετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα που δίνουν ματ αποτέλεσμα με ανάλαφρες υφές που αποτρέπουν τη λιπαρότητα ενώ παράλληλα παρέχουν ισορροπημένη ενυδάτωση. Αυτό σημαίνει ότι στοχεύετε στα ορατά προβλήματα ενώ επανακτάτε την χαμένη ισορροπία. Σας προτείνω την Optimals Hydra Matte Balancing Day Fluid για λιπαρές επιδερμίδες.

Ξηρή επιδερμίδα
Η ξηρή επιδερμίδα συνήθως σημαίνει θαμπή όψη, επιρρεπή στις κοκκινίλες, με μικρούς πόρους και ορατές γραμμές. Όσοι έχουν ξηρή επιδερμίδα συνήθως αντιμετωπίζουν μια γενική αίσθηση «τραβήγματος» ή ένταση σε συγκεκριμένα σημεία.

-Επίπεδα ενυδάτωσης στην ξηρή επιδερμίδα
Η ξηρότητα της επιδερμίδας εξαρτάται κατά πολύ από τη δυνατότητα της επιφάνειάς της να διατηρεί σταθερά τα επίπεδα υγρασίας. Αυτό επηρεάζεται συχνά από την ηλικία και το κλίμα. Η παραγωγή σμήγματος μειώνεται καθώς μεγαλώνουμε γεγονός που οδηγεί σε αυξημένη απώλεια υγρασίας από την επιδερμίδα. Επιπλέον, τα ψυχρά κλίματα και η πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα κάνει τον αέρα πιο ξηρό και ως αποτέλεσμα ξεραίνει και την επιδερμίδα.

-Τι προϊόντα να χρησιμοποιήσετε
Θέλετε να χρησιμοποιήσετε ανακουφιστικά, θρεπτικά προϊόντα που αφήνουν την επιδερμίδα βαθιά ενυδατωμένη όπως τα Optimals Hydra Care Comforting Day Cream για Ξηρές/Ευαίσθητες Επιδερμίδες και Optimals Hydra Care Soothing Night Cream Ξηρές/Ευαίσθητες Επιδερμίδες.

Μικτή επιδερμίδα
Η μικτή επιδερμίδα είναι δύσκολη στον προσδιορισμό της και στην αντιμετώπισή της καθώς εμφανίζει τα χαρακτηριστικά δύο ή περισσοτέρων τύπων επιδερμίδας συγχρόνως. Κανονικά, οι άνθρωποι με μικτή επιδερμίδα αντιμετωπίζουν υπερβολική λιπαρότητα στο σαγόνι, το μέτωπο και τη μύτη – γύρω από τη ζώνη Τ. τα ζυγωματικά και τα άλλα σημεία είναι συνήθως ξηρά προς κανονικά.

-Επίπεδα ενυδάτωσης στην ξηρή επιδερμίδα
Μικτή επιδερμίδα μπορεί να εμφανίσει ασυνήθιστη ξηρότητα κάποιες στιγμές του χρόνου λόγω της αλλαγής καιρού. Η παραγωγή σμήγματος συχνά αυξάνεται στα πιο θερμά κλίματα και μειώνεται στις χαμηλότερες θερμοκρασίες. Οι ορμονικές αλλαγές έχουν επίσης μεγάλη επίδραση. Είναι σημαντικό να διατηρείτε την ισορροπία και να μην προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε μία λιπαρή ζώνη Τ αγνοώντας τελείως την καθημερινή σας ρουτίνα ενυδάτωσης.

-Τι προϊόντα να χρησιμοποιήσετε
Λόγω της μίξης των διαφορετικών τύπων επιδερμίδας, δε θέλετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα που απαντούν στις ανάγκες μόνο μίας περιοχής του προσώπου. Θέλετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα που βελτιώνουν και διατηρούν την υγρασία και τη λάμψη της επιδερμίδας ενώ παράλληλα εξισορροπούν την υπερβολική γυαλάδα. Σας προτείνω την Optimals Hydra Radiance Hydrating Day Cream για Κανονικές/Μικτές επιδερμίδες και την Optimals Hydra Radiance Nourishing Night Cream για Κανονικές/Μικτές επιδερμίδες.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2017 ΚΕΙΜΕΝΟ: JEANETTE OLSSON ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ORIFLAME AND GETTY