Η συμβουλή του ειδικού : Επανακτήστε τη λάμψη σας 


Η συμβουλή του ειδικού : Επανακτήστε τη λάμψη σας 

Ο ομοιόμορφος τόνος της επιδερμίδας και η λεία υφή είναι επιθυμία όλων των γυναικών. Η αλήθεια είναι πως οι σκούρες κηλίδες μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτερες. Εξετάσαμε διαθέσιμες επιλογές για την αντιμετώπιση της υπερμελάγχρωσης.

1. Προστασία από τον ήλιο
Η πιο σημαντική πρόληψη των σκούρων κηλίδων είναι απλή: αντηλιακό. Η υπερμελάγχρωση προκαλείται από την υπέρ (ή υπό) παραγωγή μελανίνης στην επιδερμίδα, μια διαδικασία που επιταχύνεται με την έκθεση στον ήλιο. Η μελανίνη παράγεται για να προστατέψει την επιδερμίδα από την ακτινοβολία UVB του ήλιο. Φανταστείτε τη σαν να βάζει η επιδερμίδα σας γυαλιά ηλίου: μια σκούρα επιφάνεια προστασίας. Το να φοράτε υψηλό SPF καθημερινά, υπό κάθε καιρική συνθήκη, θα σας προστατέψει από τη δημιουργία σκούρων κηλίδων.

2. Μην πειράζετε το πρόσωπο σας
Επιπλέον των γονιδίων, των ορμονικών διαταραχών και της έκθεσης στον ήλιο, η μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση που προκαλείται από τα σπυράκια μπορεί να δημιουργήσει δυσχρωμίες στην επιδερμίδα. Το να πειράζετε τα σπυράκια και τις κηλίδες διαταράσσει τη διαδικασία θεραπείας της επιδερμίδας σας οπότε όσο προκλητικό και εάν είναι κρατήστε τα χέρια σας μακριά! Φροντίστε την επιδερμίδα σας με τα σωστά προϊόντα περιποίησης, συμπεριλαμβανομένου ενός προϊόντος απολέπισης BHA και αντηλιακού.

3. Απολέπιση
Πολλά προϊόντα περιέχουν συστατικά λάμψης με χημικά απολεπιστικά όπως οξέα BHA ή AHA. Η απολέπιση στοχεύει αποτελεσματικά στην υπερμελάγχρωση απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και επιταχύνοντας την δημιουργία κυττάρων. Μπορείτε να κάνετε απολέπιση με srubs ή με μια συσκευή καθαρισμού.

4. Τεχνολογία Multi – Bright
Η Τεχνολογία multi-bright είναι συνδυασμός δυο φυτικών ενεργών συστατικών – του Διοϊκού Οξέως (ένα ελαϊκό οξύ που βρίσκεται στο ελαιόλαδο) και του Rumex Occidentalis (ένα φυτό που απαντάται στην Αμερική). Είναι μια πατενταρισμένη τεχνολογία της Oriflame, που προέρχεται από φυσικές πηγές και στοχεύει σε κάθε στάδιο της παραγωγής μελανίνης για να διορθώσει και να προλάβει τις δυσχρωμίες της επιδερμίδας. Δρα σε τρία επίπεδα: αναστέλλει την παραγωγή μελανίνης, φροντίζει τις υπάρχουσες δυσχρωμίες και προλαμβάνει τη μελλοντική εμφάνιση των σκούρων κηλίδων. Είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι μειώνει τις σκούρες κηλίδες κατά 50%, ξεπερνώντας σε απόδοση άλλες αντίστοιχες θεραπείες. Θα βρείτε την τεχνολογία Multi Bright στο Σετ Περιποίησης Επιδερμίδας Bright Sublime της Oriflame.

5. Βιταμίνη C
Η Βιταμίνη C είναι ένα δημοφιλές συστατικό λάμψης της επιδερμίδας καθώς χαρίζει λάμψη και προλαμβάνει τις σκούρες κηλίδες αναστέλλοντας την τυροσινάση. Η Βιταμίνη C είναι ένα δύσκολο αλλά αποτελεσματικό συστατικό, καθώς είναι εξαιρετικά ευαίσθητη. Γνωστή και ως ασκορβικό οξύ, είναι πιο ισχυρό όταν αποθηκεύεται σε αδιάφανη, αποστειρωμένη συσκευασία.

 

6. Alpha – Arbutin 
Η Αρμπουτίνη είναι ένα φυσικό συστατικό που προέρχεται από το Αρσενικό φυτό. Αναστέλλει την παραγωγή τυροσινάσης, επιβραδύνοντας την παραγωγή μελανίνης. Είναι ένα φυσικό παράγωγο της υδροκινόνης, συστατικό που είναι απαγορευμένο σήμερα στην Ευρώπη και την Ιαπωνία.

7. Υδροκινόνη 
Η υδροκινόνη είναι μια γνωστή θεραπεία για την υπερμελάγχρωση, είναι όμως και εξαιρετικά αμφιλεγόμενο. Σε πολλές χώρες είναι απαγορευμένο λόγω των έντονων παρενεργειών του.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017 ΚΕΙΜΕΝΟ: SOPHIA MARINHO DE LEMOS ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ORIFLAME