Μπείτε σε φόρμα με 7 ασκήσεις στο σπίτι!

Μπείτε σε φόρμα με 7 ασκήσεις στο σπίτι!

Δε βρίσκετε χρόνο για το γυμναστήριο; Δοκιμάστε αυτές τις ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε όπου και αν βρίσκεστε.

1. Yoga στο σαλόνι σας
Στοχεύει: ώμους, χέρια, πλάτη και κορμό
Όσοι κάνετε yoga γνωρίζετε ήδη τη στάση του σκύλου. Για να το κάνετε, γονατίστε και ακουμπήστε τα χέρα σας στο πάτωμα. Σηκώστε τα γόνατά σας και ισιώστε τα πόδια σας σπρώχνοντας τους μηρούς προς τα πίσω και πιέζοντας τις φτέρνες προς το πάτωμα. Πιεστέ τα χέρια και τα πόδια σας στο πάτωμα. Το σώμα σας θα πρέπει να σχηματίζει ένα ανάποδο V. Μείνετε στη θέση αυτή όσο μπορείτε. Ακουμπήστε τα γόνατα στο πάτωμα και χαλαρώστε πριν επαναλάβετε.

2. Καθίσματα στον διάδρομο
Στοχεύει: πόδια, γλουτούς, κοιλιά και πλάτη
Σηκώστε το στέρνο σας, κρατήστε ψηλά το σαγόνι και σφίξτε την κοιλιά. Κάντε ένα μεγάλο βήμα μπροστά με το αριστερό σας πόδι. Βυθιστείτε λυγίζοντας τα πόδια έτσι ώστε το αριστερό γόνατο να είναι επάνω από τα δάχτυλα των ποδιών σας και το πίσω πόδι να είναι σε μια ορθή γωνία, παράλληλο με το πάτωμα. Επανέλθετε στην αρχική σας θέση και επαναλάβετε αλλάζοντας πόδι.

3. Δικέφαλοι
Στοχεύει: χέρια, ώμους και πλάτη
Κρατήστε ένα πακέτο 1 κιλού ζάχαρη ή αλεύρι σε κάθε χέρι. Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο άνοιγμα της λεκάνης και τα χέρια σας στο πλάι με τις παλάμες να κοιτάνε προς τα εμπρός. Λυγίστε και τα δυο χέρια μέχρι τους ώμους. Επαναλάβετε.


4. Καθίσματα
Στοχεύει: Χέρια, στέρνο και πλάτη
Καθίστε στην άκρη μίας σταθερής καρέκλας με τα πόδια σας ενωμένα και τεντωμένα. Τοποθετήστε τα χέρια σας δίπλα στους γοφούς, ακουμπώντας στις άκρες της καρέκλας. Τώρα λυγίστε τους αγκώνες σας σε ορθή γωνία και χαμηλώστε προς το πάτωμα. Έπειτα, ισιώστε τα χέρια σας και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Επαναλάβετε.

5. Στην μπάρα
Στοχεύει: γλουτούς, πόδια, πέλματα και κοιλιά
Σταθείτε κοιτώντας μια επιφάνεια που να φτάνει στους γοφούς σας – ο νεροχύτης ή ο πάγκος της κουζίνας είναι ιδανικά. Ανοίξτε τα πέλματά σας σε γωνία 45 μοιρών κρατώντας τις φτέρνες ενωμένες. Σταθείτε ψηλή και με τους κοιλιακούς σφιχτούς. Έπειτα σηκώστε τις φτέρνες και λυγίστε τα πόδια σας κάνοντας βαθύ «πλιέ». Ισιώστε τα πόδια σας και έπειτα χαμηλώστε τις φτέρνες. Επαναλάβετε.

6. Σήκωμα ποδιών
Στοχεύει: κοιλιά
Ξαπλώστε ανάσκελα και σηκώστε τα πόδια σας, ελαφρώς λυγισμένα, επάνω από τους γοφούς σας. Σφίξτε τους κοιλιακούς σας και χαμηλώστε σιγά σιγά τα πόδια σας, όσο αντέχει η κοιλιά και η μέση σας, και επαναφέρετέ τα στην αρχική θέση. Προσέξτε να κρατάτε συνεχώς την μέση σας σταθερή. Επαναλάβετε.

7. Η σανίδα
Στοχεύει: πόδια, κοιλιά, στέρνο και χέρια
Ξαπλώστε μπρούμυτα στο πάτωμα. Σηκώστε το σώμα σας και στηριχτείτε στα χέρια (στον πήχη) και στις μύτες των ποδιών. Σιγουρευτείτε ότι οι αγκώνες σας είναι ακριβώς κάτω από τους ώμους σας. Το σώμα σας πρέπει να είναι μια ευθεία και σφιχτό. Διατηρήστε τη στάση για όσο αντέχετε.

 

ΚΕΙΜΕΝΟ: SOPHIA MARINHO DE LEMOS ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: KRISTINE WREYFORD MAKEUP: ÅSA ÖSTERGREN