Ξεκλειδώστε τη δύναμη της φροντίδας του εαυτού σας.

Φαίνεται πως στις μέρες μας τρέχουμε συνεχώς προσπαθώντας να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Μερικές φορές, οι προσδοκίες για τον εαυτό μας δεν είναι ρεαλιστικές και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταρρέουμε. Ίσως να μη φαίνεται σημαντικό όμως ο χρόνος για εμάς είναι καίριας σημασίας για μία ισορροπημένη ζωή. Μην ξεχνάτε ότι η ομορφιά και η δύναμη ξεκινά από εσάς! Εμπνευστείτε από πέντε τρόπους να δώσετε προτεραιότητα στον εαυτό σας.

1. Δοκιμάστε λίγη ενσυναίσθηση 
Δοκιμάστε να ξεφύγετε λίγο από τις σκέψεις σας με μία απλή πρακτική ενσυναίσθησης. Βρείτε λίγα λεπτά μέσα στην ημέρα να κάνετε μία παύση και να έρθετε σε επαφή με το περιβάλλον σας – τι ακούτε; Τι μυρίζετε; Η συγκέντρωση στο περιβάλλον μπορεί να σας απαλλάξει από τις έγνοιες της ημέρας και να σας χαρίσει ένα λεπτό αναζωογόνησης.

2. Υιοθετήστε μία ήρεμη πρωινή ρουτίνα 
Πολλοί από εμάς μένουμε στο κρεβάτι μέχρι το τελευταίο λεπτό και τελικά δεν έχουμε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούμε για την ημέρα. Το να σηκωθείτε λίγο πιο νωρίς για να φάτε ένα απολαυστικό πρωινό ή να εφαρμόστε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας σας χαρίζει πολύτιμο χρόνο για εσάς και τις ανάγκες σας.

3. Να πίνετε πολύ νερό 
Ένας από τους πιο απλά και αποτελεσματικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία και την ευεξία σας είναι να πίνετε πολύ νερό, ιδιαίτερα το πρωί που είστε πιο αφυδατωμένοι. Επιπλέον σας ξυπνά και το απόγευμα όταν νιώθετε τον λήθαργο να πλησιάζει!

4. Ξεκινήστε ένα νέο χόμπι 
Μερικές φορές παρασυρόμαστε σε αυτά που πρέπει να κάνουμε που ξεχνάμε αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Υπάρχει κάτι που αγαπάτε αλλά έχετε καιρό να κάνετε; Ή κάτι νέο που θέλετε να δοκιμάστε; Επιλέξτε μία μέρα να το κάνετε, σημειώστε το στο ημερολόγιό σας και απολαύστε το!

5. Πείτε μερικά όχι 
Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα να κάνει κανείς είναι να πει όχι σε φίλους ή συναδέλφους, ιδιαίτερα εάν μας προσκαλούν να κάνουμε κάτι διασκεδαστικό! Όταν όμως είμαστε εξαντλημένοι και θα προτιμούσαμε να γυρίσουμε σπίτι και να κάνουμε ένα ζεστό μπάνιο, είναι καλό να ακολουθούμε το ένστικτό μας. Το να λέμε ναι από υποχρέωση δε βοηθά κανέναν – πρέπει πρώτα να φροντίζετε τον εαυτό σας πριν μπορέσετε να φροντίσετε οποιονδήποτε άλλον!

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019