Πως να φροντίσετε την ξηρή επιδερμίδα - και 3 ακόμα διλήμματα.

Πως να φροντίσετε την ξηρή επιδερμίδα - και 3 ακόμα διλήμματα.

Γνωρίζοντας τον τύπο της επιδερμίδας σας και πώς να τη φροντίζετε είναι το πρώτο βήμα για για απαλή, λεία, υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Λαμβάνουμε πολλές ερωτήσεις για προβλήματα που σχετίζονται με τον τύπο της επιδερμίδας οπότε συγκεντρώσαμε τις πιο συχνές σας ερωτήσεις.

Στο σύνολό της, αισθάνομαι την επιδερμίδα μου καλά, όμως έχω μεγάλη λιπαρότητα στο σαγόνι, τη μύτη και το μέτωπο. Θα πρέπει να χρησιμοποιώ συγκεκριμένο προϊόν για αυτήν την περιοχή;
Αυτός είναι κλασσικός μικτός τύπος επιδερμίδας! Συνήθως είναι κανονικός με μερικές ξηρές ή λιπαρές περιοχές ή ακόμα και έναν ευρύτερο συνδυασμό ξηρότητας και λιπαρότητας. Εάν η επιδερμίδα σας είναι κυρίως κανονική με λιπαρή ζώνη Τ, είστε τυχεροί. Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά προϊόντα – απλώς αναζητήστε μια σειρά που είναι σχεδιασμένη για να ενυδατώνει και να εξισορροπεί την κανονική/μικτή επιδερμίδα.

Έχω πολύ λιπαρή επιδερμίδα. Όσο και αν την καθαρίζω φαίνεται σα να γίνεται όλο και πιο λιπαρή. Τι να κάνω;
Ακούγεται τρελό όμως παρά-καθαρίζετε! Αυτό είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα με την λιπαρή επιδερμίδα και ευτυχώς είναι εύκολο να διορθωθεί. Η υγιής επιδερμίδα χρειάζεται λιπαρότητα οπότε όταν προσπαθείτε να την αφαιρέσετε, η φυσική αντίδραση της επιδερμίδας είναι να παράγει ακόμα περισσότερη. Δοκιμάστε μια ρουτίνα περιποίησης σχεδιασμένη για λιπαρή επιδερμίδα και κάντε ήπιο καθαρισμό. Καθαρίστε την επιδερμίδα σας με ένα προϊόν που είναι δημιουργημένο για λιπαρή επιδερμίδα που θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε την επιπλέον λιπαρότητα χωρίς να στερήσει στην επιδερμίδα σας τη φυσική ποσότητα, βοηθώντας την έτσι να ισορροπήσει.

ξηρη επιδερμιδα

Υποφέρω από πραγματικά ξηρή επιδερμίδα που ξεφλουδίζει όλο το χρόνο όμως τον χειμώνα γίνεται χειρότερη. Πρέπει να εφαρμόζω περισσότερο προϊόν;
Εάν χρησιμοποιείτε λάθος ενυδατική για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας, το να εφαρμόσετε και δέκα στρώσεις κρέμας δε θα βοηθήσει. Στην πραγματικότητα, μπορεί και να κάνει τα πράγματα χειρότερα καθώς οι πόροι της επιδερμίδας σας θα φράξουν. Ο πρώτος κανόνας είναι να βρείτε μία ενυδατική που ενυδατώνει και αποκαθιστά σωστά την ξηρή επιδερμίδα. Ο δεύτερος κανόνας είναι ότι, ως προς την κρέμα, το λιγότερο είναι περισσότερο – μια ανάλαφρη στρώση ενυδατικής κρέμας είναι όσο χρειάζεστε. Να χρησιμοποιείτε όμως πάντα πριν ένα Serum. Χαρίζει στην επιδερμίδα σας επιπλέον φροντίδα!

Δεν χρησιμοποιώ ενυδατική γιατί έχω λιπαρή επιδερμίδα και δε θέλω να την κάνω χειρότερη. Μου λένε όμως ότι πρέπει να ενυδατώνω την επιδερμίδα μου έτσι και αλλιώς. Έχουν δίκιο;
Ναι, έχουν! Η επιδερμίδα σας χρειάζεται ισορροπία λιπαρότητας και νερού για να είναι υγιής οπότε ακόμα και η λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται ενυδάτωση. Χωρίς αρκετή υγρασία, η επιδερμίδα προσπαθεί να βρει μόνη της την ισορροπία της παράγοντας περισσότερη λιπαρότητα – και αυτό δεν είναι καλό! Οι ενυδατικές για λιπαρή επιδερμίδα παρέχουν την ενυδάτωση που χρειάζεστε χωρίς να κάνουν το πρόβλημα χειρότερο. Αντιθέτως, πολλά προϊόντα περιέχουν συστατικά που μπορούν να μειώσουν την περιττή λιπαρότητα και να διορθώσουν και τη γυαλάδα.

ΜΑΪΟΣ 2018 ΚΕΙΜΕΝΟ: JULIE GUNN ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: GETTY IMAGES