Οι καλύτερες συμβουλές της διατροφολόγου για τις γιορτές

διατροφή στις γιορτες

Οι καλύτερες συμβουλές της διατροφολόγου για τις γιορτές

Οι Γιορτές είναι γεμάτες πειρασμούς. Η υπερκατανάλωση φαγητού, ποτών και γλυκών μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε νωθρότητα και όχι πολύ υγιείς. Ζητήσαμε λοιπόν από την Διατροφολόγο μας, Elisabet Nordström, να μας δώσεις τις καλύτερες συμβουλές της για τις γιορτές.

1. Ξεκινήστε κάθε γεύμα με μια πολύχρωμη σαλάτα!
Αφού γεμίσετε το στομάχι σας με φρούτα και λαχανικά, θα καταναλώσετε λιγότερη ποσότητα από φαγητά πλούσια σε θερμίδες. Επιπλέον, θα παρέχετε στο σώμα σας αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία χωρίς περιττές θερμίδες. Όταν είναι δυνατόν, επιλέγετε οργανικά φρούτα και λαχανικά.

2. Πάρτε καθημερινό συμπλήρωμα διατροφής
Ένα καθημερινό συμπλήρωμα με βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, αντιοξειδωτικά και Ω3 λιπαρά οξέα, θα διασφαλίσει ότι λαμβάνετε τα ιχνοστοιχεία που υποστηρίζουν τη φυσική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, της καρδιάς, της όρασης και του μεταβολισμού.

διατροφη στις γιορτες

3. Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ 
Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον ύπνο, αυξάνει την όρεξη και έχει πολλές θερμίδες. Επιπλέον είναι τοξικό για τον οργανισμό. Μειώστε λοιπόν την κατανάλωση για υγιείς γιορτές.

4. Φορέστε έναν μετρητή βημάτων και περπατήστε 10.000 βήματα κάθε μέρα
Η ήπια άσκηση όπως το περπάτημα, καίει λίπος, διευκολύνει τον έλεγχο του βάρους, ενδυναμώνει το σώμα σας και σας χαρίζει ενέργεια. Επιπλέον είναι ένας ωραίος τρόπος κοινωνικοποίησης!

5. Κοιμηθείτε νωρίς!
Η έλλειψη ύπνου έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στον οργανισμό, πχ στο ανοσοποιητικό και στην όρεξη. Μην παραλείπετε λοιπόν τον καλό ύπνο!

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΚΕΙΜΕΝΟ: ELISABET NORDSTRÖM & JEANETTE OLSSON ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: GETTY IMAGES