Οι συνήθειες που ίσως ευθύνονται για τα σπυράκια

Σωστός καθαρισμός, αφαίρεση του μακιγιάζ κάθε βράδυ, απολέπιση και ενυδάτωση: αυτά είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να διατηρείται η επιδερμίδα μας λαμπερή, υγιής και αψεγάδιαστη, χωρίς σπυράκια και μαύρα στίγματα. Παρόλα αυτά, κάποιοι τα κάνουν όλα «σωστά», αλλά εμφανίζουν ατέλειες στο πρόσωπό τους έτσι κι αλλιώς. Μήπως όμως δεν τα κάνουν ΟΛΑ σωστά; Γιατί εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν και κάποιες συνήθειες σας που ίσως ευθύνονται για τα σπυράκια που εμφανίζονται από το πουθενά.

-Πόσο συχνά αλλάζετε τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες σας; Ίσως όχι όσο συχνά πρέπει, καταλήγοντας να δημιουργείτε μόνοι σας μία πηγή βακτηρίων και μικροβίων, έτοιμη να δημιουργήσει σπυράκια στο πρόσωπό σας. Αλλάξτε οπωσδήποτε σεντόνια κάθε λίγες μέρες και τις μαξιλαροθήκες σας μέρα παρά μέρα.
-Η λακ, το τζελ και ο αφρός σας ίσως προκαλούν σπυράκια, γιατί απλούστατα είναι σχεδιασμένα για τα μαλλιά σας και όχι για το δέρμα σας. Προσοχή όταν τα εφαρμόζετε να καταλήγουν μόνο στα μαλλιά σας και οι πόροι σας θα σας ευγνωμονούν.
-Αναλογιστείτε πόσες ώρες περνάτε μπροστά από τον υπολογιστή καθημερινά, δουλεύοντας ή απλά χαζεύοντας στο ίντερνετ. Πόσες φορές πιάνετε σε εκείνο το διάστημα το πρόσωπό σας; Είναι πολλές, οπότε φροντίστε να καθαρίζετε πολύ συχνά το πληκτρολόγιο και το ποντίκι και φυσικά σταματήστε να αγγίζετε το πρόσωπό σας.
-Ακριβώς όπως με το λάπτοπ σας, έτσι πρέπει να διατηρείτε καθαρό και το κινητό σας, αφού κάθε φορά που μιλάτε έρχεται σε επαφή με το πρόσωπό σας, μεταφέροντας όλα τα μικρόβια που έχει συγκεντρώσει.

Πηγή: jenny.gr