Πέντε δημοφιλείς τρόποι για να βελτιώσετε την υγεία και την ευεξία σας το 2022

Η υγεία και η ευεξία δεν χρειάζεται πάντα να είναι αποκλειστική, δαπανηρή ή επιδοκιμασμένη από διασημότητες – μερικές από τις καλύτερες τάσεις ευεξίας αυτή τη στιγμή είναι αυτές που μας επιστρέφουν στα βασικά.

Όταν προσπαθείτε να ζήσετε καλύτερα και πιο υγιεινά, είναι εύκολο να δελεαστείτε από αυτό το νέο φανταχτερό club ευεξίας, να παρασυρθείτε από τις τάσεις που υποστηρίζουν τελευταία οι influencers ή να δελεαστείτε από προϊόντα γρήγορων αποτελεσμάτων! Αλλά μερικές από τις μεγαλύτερες – και καλύτερες – τάσεις ευεξίας αυτή τη στιγμή είναι αυτές που μας πάνε λίγο πιο πίσω στα βασικά. Εδώ είναι οι 5 αγαπημένες μας τάσεις που σας πάνε πίσω!

1. Υγεία του εντέρου
Η υγεία του εντέρου είναι κάτι που όλοι μας προσέχουμε περισσότερο τα τελευταία χρόνια και η σημασία της υπερβαίνει αυτή της πεπτικής μας υγεία. Γνωρίζατε ότι το 70% του ανοσοποιητικού σας συστήματος βρίσκεται στο έντερο; Ότι το έντερο σας φιλοξενεί τρισεκατομμύρια βακτήρια που επηρεάζουν την υγεία; Ή ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της υγείας του εντέρου σας και της ψυχικής σας υγείας; Η έρευνα είναι ακόμα σε πρώιμα στάδια, αλλά είναι αρκετά σαφές ότι το να φροντίζεις το έντερο σου σημαίνει ότι φροντίζεις για την καλύτερη ευεξία σου, επομένως μας συγχαίρει.

2. «Άγρια» κολύμβηση
Εδώ στη Σουηδία, η άγρια κολύμβηση – και πιο συγκεκριμένα η κολύμβηση στο κρύο νερό – είναι μια αρκετά τυπική δραστηριότητα, αλλά φαίνεται ότι τώρα την υιοθετούν παντού! Τα πιθανά οφέλη για την υγεία από την κολύμβηση σε κρύο νερό πρέπει να ερευνηθούν περισσότερο, αλλά το πρωταρχικό όφελος για μένα είναι απλώς ο τρόπος που με κάνει να νιώθω – είναι τόσο απελευθερωτικό! Η άλλη όψη του νομίσματος, ωστόσο, είναι ότι ασκεί έντονο στρες στο καρδιαγγειακό σύστημα, επομένως σίγουρα δεν είναι για όλους – ξεκινήστε πολύ αργά και μην το κάνετε μόνοι σας!

3. Εικονική γυμναστική
Τα διαδικτυακά μαθήματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βάλετε το σώμα σας σε κίνηση και να αποβάλλετε το άγχος της ημέρας σας, ειδικά αν εργάζεστε από το σπίτι. Αυτό που αγαπάμε περισσότερο, ωστόσο, είναι ότι υπάρχουν προγράμματα κατάλληλα για όλους – από ήπια γιόγκα έως κάρδιο υψηλών οκτανίων, από γυμναστική για αρχάριους έως masterclasses. Και με πολλά σύντομα, χαμηλού κόστους – ακόμη και δωρεάν – μαθήματα που μπορούμε να βρούμε, δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για να είμαστε κολλημένοι στον καναπέ!

4. Τεχνικές αναπνοής
Αναπνοή. Το κάνουμε χωρίς να το σκεφτόμαστε όλη μέρα. Τι συμβαίνει όμως όταν αναπνέουμε συνειδητά; Η συνειδητή αναπνοή είναι μια αρχαία πρακτική που ίσως γνωρίζετε από τη γιόγκα ή τον διαλογισμό, αλλά ξέρατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνειδητή αναπνοή για να κατευθύνετε τη μέρα σας; Από το να ξυπνάς και να δίνεις ενέργεια στη μέρα σου, μέχρι να εστιάζεις ξανά στις εργασίες, να χαλαρώνεις και να ηρεμείς το μυαλό σου στο τέλος της ημέρας, υπάρχει μια διαφορετική τεχνική για αυτό! Η έρευνα, που χρησιμοποιεί τόσο την αυτοαξιολόγηση όσο και μετρήσιμες παραμέτρους όπως ο καρδιακός ρυθμός και τα επίπεδα κορτιζόλης, δείχνει μια συσχέτιση μεταξύ της βαθιάς αναπνοής και της μείωσης του στρες.

5. Καλός ύπνος
Ίσως όχι πολύ rock ‘n’ roll, αλλά ο καλός ύπνος είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία και ευεξία σας! Όλοι ξέρουμε πόσο διαφορετικό είναι να ξυπνάς από μια καλή νύχτα ύπνου από ότι από μια κακή νύχτα, σωστά; Λοιπόν, κάνει τη διαφορά και μακροπρόθεσμα. Η έρευνα δείχνει ότι ο ύπνος τουλάχιστον 7 ωρών είναι η βέλτιστη χρονική διάρκεια που πρέπει να επιδιώκουμε – η τακτική έλλειψη ύπνου συνδέεται με ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση, οι καρδιακές παθήσεις και το εγκεφαλικό.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022 ΚΕΙΜΕΝΟ: JULIE GUNN ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ORIFLAME