Πως να επικοινωνείτε με αυτοπεποίθηση

Είτε έχετε μία σημαντική παρουσίαση στη δουλεία είτε απλά μία συζήτηση με ένα φίλο, είναι πολύ πιο εύκολο να είστε ο εαυτός σας και να επικοινωνείτε αποτελεσματικά όταν αισθάνεστε αυτοπεποίθηση! Συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να επικοινωνείτε με αυτοπεποίθηση.

Να είστε προετοιμασμένοι
Όσο πιο άνετα είστε με αυτά που έχετε να πείτε, τόσο πιο σίγουροι θα αισθάνεστε όταν τα λέτε. Δοκιμάστε να τα γράψετε από πριν, ή τα να πείτε απ’έξω μπροστά στον καθρέφτη ώστε να προετοιμαστείτε και να διορθώσετε ότι δε σας αρέσει. Δοκιμάστε το!

Πείτε τη δική σας ιστορία
Εάν μιλάτε αυθεντικά και από την καρδιά, είναι πιο πιθανό το κοινό σας να σας ακούει με προσοχή. Σας ακούνε γιατί θέλουν να μάθουν τι σκέφτεστε εσείς και όχι κάποιος άλλος. Να έχετε θάρρος, να είστε ο εαυτός σας και να μιλάτε ειλικρινά. Μερικές φορές είναι δύσκολο όμως τότε είναι συνήθως που έχει σημασία.

Μιλήστε απλά και καθαρά
Μην περιπλέκετε τα πράγματα – πείτε αυτό που εννοείτε με καθαρή φωνή και κρατήστε τα πράγματα απλά! Κοιτάξτε τις σημειώσεις σας και μην παρασύρεστε. Η μέση διάρκεια της προσοχής ενός ατόμου είναι οκτώ δευτερόλεπτα οπότε επιλέξτε με προσοχή τις λέξεις σας και κάντε τις να μετράνε!

Να γνωρίζετε τον στόχο σας
Επικεντρωθείτε σε αυτό που θέλετε να πετύχετε. Προσπαθείτε να πείσετε κάποιον να αγοράσει κάτι από εσάς; Αναζητάτε στήριξη σε κάποιο εγχείρημα; Θέλετε να εξηγήσετε κάτι περίπλοκο σε ένα φίλο; Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ποιος είναι ο στόχος σας και μιλήστε προς όφελός του.

Να ακούτε
Απαιτείται τόση προσοχή για να ακούτε όσο και για να μιλάτε (ίσως και ακόμα περισσότερη!) όμως είναι πάρα πολύ σημαντικό να το κάνετε. Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να σας ακούσουν όταν αισθάνονται ότι εισακούγονται και ότι τους σέβονται.

Αυτές είναι μόνο μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε όμως όσο τις βάζετε σε εφαρμογή, θα παρατηρείτε ότι δεν τις σκέφτεστε καν πλέον και ότι σας έρχονται φυσικά. Να θυμάστε ότι η αυτοπεποίθηση είναι πολύ σημαντική!

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020 ΚΕΙΜΕΝΟ: ORIFLAME