Πώς δημιουργούνται τα Premium Αρώματα


Πώς δημιουργούνται τα Premium Αρώματα

Με το λανσάρισμα της νέας σειράς αρωμάτων της Oriflame, Sublime Nature, θέλαμε να ερευνήσουμε τι σημαίνει «premium» και τι απαιτείται για τη δημιουργία τέτοιων αρωμάτων. Συζητήσαμε λοιπόν με την αρωματοποιό Nathalie Lorson για να μάθουμε περισσότερα.

1. Τι κριτήρια πρέπει να πληρεί ένα άρωμα για να θεωρείται Premium?
Κατά τον σχεδιασμό ενός αρώματος για μία premium συλλογή, επιλέγω τα πιο εκλεπτυσμένα, κομψά και μοναδικά συστατικά.

2. Τι σημαίνει premium για εσάς?
Premium, για εμένα, σημαίνει μοναδικό. Μου αρέσει να δημιουργώ για καταναλωτές που αναζητούν την μοναδικότητα. Ομορφιά, αρμονία και ποιότητα είναι οι κατευθυντήριες γραμμές μου όταν σχεδιάζω μια μοναδική υπογραφή.

3. Τι κάνει το Sublime Nature Premium?
Δημιούργησα το Sublime Nature Tuberose από εκχυλίσματα Tuberose που έχει συλλεχθεί με περιβαλλοντικά βιώσιμες τεχνικές. Επιπλέον έχω τοποθετήσει τα συστατικά στο κέντρο του αρώματος, κάνοντάς τα να λάμπουν.

4. Πώς αναπτύσσετε ένα premium άρωμα?
Αφού έχω επιλέξει το συστατικό με το οποίο θέλω να εργαστώ, εξασφαλίζω την σωστή ποιότητα. Έπειτα πειραματίζομαι με το άρωμα – το αναμιγνύω με άλλα συστατικά για να τονίσω και να αναδείξω τα πραγματικά χαρακτηριστικά του πρώτου συστατικού. Για παράδειγμα, πέρασε σχεδόν ένας χρόνος μέχρι να βρω το τέλειο άρωμα για το Sublime Nature Tuberose.

5. Επιλέξατε τα καλύτερα, πιο εικονικά συστατικά για αυτήν την συλλογή. Ποια είναι η διαδικασία επιλογής?
Το Tuberose είναι ένα από τα πιο εικονικά συστατικά στην κλασσική αρωματοποιία. Πάντα αντιμετωπίζεται ως μοναδικό χαρακτηριστικό στα επιλεγμένα αρώματα, αναδεικνύοντας τον πλούσιο χαρακτήρα του. Σε ένα ταξίδι στους αγρούς λουλουδιών της Ινδίας, κάποια χρόνια πριν, θυμάμαι την αίσθηση της φρεσκάδας και της λεπτότητας του Tuberose. Η νέα αειφόρα Τεχνολογία Sublime CO2 μου προσέφερε τη δυνατότητα να αναπαράγω το άρωμα αυτό.

6. Όταν δημιουργείτε αυτά τα αρώματα, στοχεύετε σε ξεχωριστές στιγμές? Ποιες είναι αυτές?
Το αγνό και φυσικό Ινδικό Tuberose εκφράζει καλύτερα τις χαρακτηριστικές φρέσκιες και δροσερές πράσινες νότες του την αυγή. Κάθε μέρα μεταξύ Μαΐου και Δεκεμβρίου, γυναίκες με σάρια συλλέγουν προσεκτικά τα πολύτιμα αυτά λευκά άνθη που χρησιμοποιούνται ως γιρλάντες και στην αρωματοποιία. Αυτή είναι η στιγμή που θέλω να αναπαράγω – όταν το Tuberose ανθίζει την αυγή και τα πέταλα είναι ακόμα λίγο υγρά και δροσερά.

7. Πώς θα περιγράφατε ως Master Perfurmer το άρωμα του Sublime Nature Tuberose?
Το Sublime Nature Tuberose είναι δροσερό και λουλουδάτο. Περιέχει ένα μπουκέτο από λευκά άνθη και μία λαμπερή νότα κορυφής. Είναι γεμάτο χαρακτήρα και έχει μια φυσική αίσθηση. Είναι η μυρωδιά που έχει πριν κοπεί.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017 ΚΕΙΜΕΝΟ: JEANETTE OLSSON ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ORIFLAME AND GETTY