Ρετινόλη για αρχάριους – απαντάμε σε όλες τις ερωτήσεις σας για τη ρετινόλη

Αντισταθμίζει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, τελειοποιεί την υφή της επιδερμίδας και λειαίνει την επιδερμίδα σας. Η ρετινόλη, που ανακαλύφθηκε τη δεκαετία των 80s θεωρείται έως και σήμερα ένα από τα πιο ισχυρά αντιγηραντικά ενεργά συστατικά. Ίσως την έχετε ακούσει και ίσως δεν είστε σίγουρες πως να την προσεγγίσετε. Πρέπει να αρχίσω να τη χρησιμοποιώ; Πώς; Ο οδηγός μας για αρχάριους θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας – και ακόμα περισσότερα.

Τι είναι η Ρετινόλη και σε ποιες ανάγκες της επιδερμίδας στοχεύει;

Μέλος της οικογένειας των Βιταμινών Α, η ρετινόλη είναι γνωστή για την ικανότητά της να απαντά σε διάφορες ανάγκες της επιδερμίδας, συμπεριλαμβανομένων των λεπτών γραμμών, των βαθιών ρυτίδων και του ανομοιόμορφου τόνου της επιδερμίδας. Δρα ενισχύοντας τη σύνθεση του κολλαγόνου και την δημιουργία των κυττάρων και αυξάνοντας την περιεκτικότητα νερού της επιδερμίδας, ώστε να λειάνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες και να βοηθήσει στην ομοιομορφία της υφής της επιδερμίδας.

Ποια είναι τα οφέλη της ρετινόλης για την επιδερμίδα;

·         Προσφέρει σημαντική βελτίωση στην υφή της επιφάνειας της επιδερμίδας

·         Δρα κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας σε κυτταρικό επίπεδο για τη μείωση των βαθιών ρυτίδων

·         Βοηθά στην αύξηση της περιεκτικότητας νερού στην επιδερμίδα για πιο γεμάτη επιδερμίδα

·         Δρα για την αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης των κυττάρων για πιο υγιή εμφάνιση επιδερμίδας

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσω τη χρήση της ρετινόλης;

Η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, που είναι υπεύθυνα για την ελαστικότητα και τη νεανικότητα της επιδερμίδας, σταδιακά μειώνεται ήδη από τα 25 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι στα 30 ή ένα έχετε παρατηρήσει πιο βαθιές και επίμονες λεπτές γραμμές και ρυτίδες, είναι η καλύτερη στιγμή να εισάγετε τη ρετινόλη στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. 

Τι κάνει ξεχωριστές τις Σταγόνες Ρετινόλης;

Οι Σταγόνες Ρετινόλης είναι μία συμπυκνωμένη θεραπεία με ισχυρή 1.1% ενθυλακωμένη ρετινόλη, που είναι η τέλεια συγκέντρωση για τους αρχάριους στη ρετινόλη.

Η ρετινόλη είναι πολύ ευαίσθητη στην οξείδωση, το φως του ήλιου, τις όξινες συνθήκες και τα βαρέα μέταλλα, με μειωμένη απόδοση ως αποτέλεσμα. Για αυτό, η εξειδικευμένη μας μορφή ρετινόλης είναι ενθυλακωμένη και οδηγείται στην επιδερμίδα με ένα προστατευτικό πολυμερές κέλυφος μονής επίστρωσης που αποδομείται κατά την επαφή με την επιδερμίδα. Έτσι, μεγιστοποιείται η ισχύς και τα οφέλη για την επιδερμίδα.

Τι αποτελέσματα μπορώ να περιμένω μετά τη χρήση των Σταγόνων Ρετινόλης;

  • Ορατά πιο νεανική επιδερμίδα (84% συμφωνούν μετά από 14 ημέρες, 85% συμφωνούν μετά από 28 ημέρες)*
  • Βελτιωμένη απαλότητα της επιδερμίδας (84% συμφωνούν μετά από 14 ημέρες, 90% συμφωνούν μετά από 28 ημέρες)*
  • Μειωμένη όψη των βαθιών ρυτίδων (91% συμφωνούν μετά από 28 ημέρες)**
  • Μειωμένη όψη των γραμμών έκφρασης (85% συμφωνούν μετά από 14 ημέρες, 90% συμφωνούν μετά από 28 ημέρες)*

* Δοκιμές καταναλωτών.

Πώς χρησιμοποιώ τις Σταγόνες Ρετινόλης;

Όλα τα προϊόντα της σειράς NovAge ProCeuticals είναι σχεδιασμένα για να ταιριάζουν άψογα στη Ρουτίνα Περιποίησης NovAge ώστε να την ενισχύσετε με στοχευμένες λύσεις. Η Ρετινόλη μπορεί να εφαρμοστή μόνο το βράδυ μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας και πριν εφαρμόσετε την κρέμα ματιών. Απλώς γεμίστε το σταγονόμετρο με το προϊόν και εφαρμόστε 1-2 σταγόνες ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ. Αποφύγετε την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια. Συνεχίστε με την υπόλοιπη ρουτίνα σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε τη για 4-8 εβδομάδες ως εντατική θεραπεία. Δείτε το βίντεο εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την εφαρμογή της ρετινόλης.

Γιατί πρέπει να εφαρμόζω τη ρετινόλη μόνο το βράδυ;

Εφαρμόστε τη ρετινόλη μόνο το βράδυ γιατί το φως του ήλιου μπορεί να επιδράσει αρνητικά στο ενεργό συστατικό. Το προϊόν αυτό μπορεί επίσης να κάνει την επιδερμίδα σας πιο ευαίσθητη στις ακτίνες UV, οπότε είναι ιδιαίτερα σημαντικό να φοράτε αντηλιακή και να περιορίσετε την έκθεση στον ήλιο όσο χρησιμοποιείτε ρετινόλη.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ρετινόλη μαζί με Βιταμίνη C;

Δε συνιστάται η χρήση ρετινόλης παράλληλα με τη Βιταμίνη C. Η ρετινόλη βοηθά στην απομάκρυνση του εξωτερικού στρώματος της επιδερμίδας και την κάνει πιο ευαίσθητη στον ήλιο και σε άλλα ενεργά συστατικά, όπως η Βιταμίνη C, εάν χρησιμοποιηθούν παράλληλα. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε κάθε θεραπεία σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Πώς να εισάγω τη ρετινόλη στην ρουτίνα μου;

Εάν θέλετε, μπορείτε να εισάγετε με αργό ρυθμό τη ρετινόλη στη ρουτίνα σας, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το προϊόν μία φορά την εβδομάδα για την πρώτη εβδομάδα, δύο φορές (όχι συνεχόμενες) την δεύτερη εβδομάδα, τρεις (όχι συνεχόμενες) την Τρίτη εβδομάδα κ.ο.κ μέχρι να συνηθίσει η επιδερμίδα σας το δραστικό συστατικό και να μπορεί να ανεχτεί την καθημερινή χρήση.

Πριν την πρώτη χρήση, είναι προτεινόμενο να κάνετε ένα τεστ σε ένα μικρό σημείο για να δείτε πώς αντιδρά η επιδερμίδα σας στο προϊόν. Για να το κάνετε αυτό απλά εφαρμόστε μία μικρή ποσότητα ρετινόλης σε ένα μικρό σημείο καθαρής επιδερμίδας στο χέρι σας, διατηρήστε την περιοχή στεγνή για 24 ώρες και παρατηρήστε την αντίδραση της επιδερμίδας σας.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021 ΚΕΙΜΕΝΟ: ANNA STACHOWICZ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ORIFLAME