Συστατικό: PHA

Τα PHA ήρθαν να αλλάξουν τα δεδομένα στην απολέπιση της επιδερμίδας! Γνωρίστε τα ΑΗΑ νέας γενιάς και μάθετε γιατί είναι τα must have οξέα στην απολέπιση.

Εάν αντιμετωπίζετε θέματα με ακμή, τραχιά επιδερμίδα ή λεπτές γραμμές, μπορεί να γνωρίζετε ήδη τους δύο τύπους χημικής απολέπισης, AHA & BHA. Ως λάτρεις του skincare, μας αρέσει πόσο αποτελεσματικά απολεπίζουν και κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται λεία και λαμπερή.

Για εσάς που δεν γνωρίζετε ακόμη τα οξέα περιποίησης επιδερμίδας, μπορεί να σας τρομάζει λίγο η χρήση τους αλλά μην φοβάστε, είναι απόλυτα ασφαλή. Ωστόσο, άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα μπορεί να βρίσκουν τα οξέα AHA και BHA λίγο ισχυρά για την επιδερμίδα τους, και για αυτό είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τα ΡΗΑ.

Τι είναι τα ΡΗΑ;
Τα ΡΗΑ ή Πολυ-υδροξυοξέα είναι τύπος χημικής απολέπισης με πολλαπλά οφέλη. Έχουν χαρακτηριστεί ως η νέα γενιά ΑΗΑ γιατί έχουν παρόμοια δράση και αποτελεσματικότητα αλλά είναι πιο ήπια στην επιδερμίδα, κάνοντας τα ιδανικά για τα άτομα που βρίσκουν τη δράση των οξέων AHA και BHA ισχυρή. Σε αντίθεση με τα περισσότερα απολεπιστικά οξέα, τα ΡΗΑ επιπλέον ενυδατώνουν την επιδερμίδα ενώ δρουν!

Πώς βοηθούν τα ΡΗΑ την επιδερμίδα;
• Απολεπίζουν απαλά και αποτελεσματικά – ήπια δράση για τις ευαίσθητες επιδερμίδες
• Λειαίνουν και βελτιώνουν τον τόνο και υφή της επιδερμίδας
• Απαλύνουν την τραχιά επιδερμίδα
• Φωτίζουν την επιδερμίδα και μειώνουν τις λεπτές γραμμές
• Ενυδατώνουν την επιδερμίδα
• Προστατεύουν την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες πχ. ακτίνες UV & ρύπανση

Πώς δρουν τα ΡΗΑ;
Τα PHA δρουν αποδυναμώνοντας την «κόλλα» (κερατίνη) που συγκρατεί τα νεκρά κύτταρα, για να μπορούν να απομακρυνθούν και να αποκαλυφθεί νέα, φρέσκια επιδερμίδα ενώ προάγουν την ανανέωση της επιδερμίδας. Τα PHA συντίθενται από μεγαλύτερα μόρια από τα ΑΗΑ και για τον λόγο αυτό διεισδύουν πιο αργά στην επιδερμίδα. Έτσι, είναι πιο ήπια και κατάλληλα για όλους τους τύπους επιδερμίδας.

Σε ποια προϊόντα βρίσκονται τα PHA;
Αν θέλετε να βρείτε προϊόντα με ΡΗΑ, αναζητήστε τα συστατικά Λακτοβιονικό οξύ, Γαλακτόζη και Γλυκονολακτόνη που είναι τύποι Πολύ-Υδροξύ Οξέων. Όπως συνηθίζεται με τα οξέα, πρέπει να ξεκινήσετε σιγά σιγά αφού κάνετε πρώτα εφαρμογή σε μικρή περιοχή ώστε να ελέγξετε αν ταιριάζει στην επιδερμίδα σας. Αν και τα PHA δεν αυξάνουν την ευαισθησία στις ακτίνες UV, προτείνουμε την εφαρμογή αντηλιακού ώστε να προστατέψετε την επιδερμίδα σας.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε προϊόντα με PHA, σας προτείνουμε να ξεκινήσετε με τη σειρά Pure Skin, που περιέχει Γλυκονολακτόνη σε κάποια προϊόντα. Έχει σχεδιαστεί για όλους τους τύπους επιδερμίδας αλλά μπορεί να είναι περισσότερο ευεργετική για τις λιπαρές ή με ακμή επιδερμίδες. Η Γλυκονολακτόνη στα προϊόντα Pure Skin καθαρίζει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, ενισχύει τον επιδερμικό φράγμα, περιορίζει την απώλεια υγρασίας και έχει ήπια προστατευτική αντιοξειδωτική δράση.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικά προϊόντα από τη σειρά:


Τονωτική Λοσιόν για Εξυγίανση Pure Skin
Λεπτόρευστη Δροσιστική Κρέμα Προσώπου για Ματ Όψη Pure Skin

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2021