Τα καλύτερα προϊόντα ενυδάτωσης για κάθε τύπο επιδερμίδας

Όλες οι επιδερμίδες, ανεξάρτητα από τον τύπο τους, παρουσιάζουν περιστασιακά σημάδια ξηρότητας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι τύποι επιδερμίδας χρειάζονται την ίδια λύση προκειμένου να αποκατασταθεί η υφή της. Ζητήσαμε από την skin care expert της Oriflame, Melina Galeadi, να μοιραστεί μαζί μας τις καλύτερες συμβουλές της.

Ευαίσθητη επιδερμίδα
Η ευαίσθητη επιδερμίδα επηρεάζεται εύκολα και μπορεί να εμφανίσει έντονες αντιδράσεις στις περιβαλλοντικές αλλαγές ή σε συγκεκριμένα συστατικά περιποίησης. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ερυθρότητας και ερεθισμών. Τα άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα συνήθως παρουσιάζουν ανομοιόμορφη υφή με σημεία ξηρότητας ή γενικότερα μια αίσθηση τραβήγματος.

«Η ανώτερη στιβάδα του δέρματος λειτουργεί σαν ένα είδος φυσικού φραγμού, προστατεύοντας από τους εξωτερικούς παράγοντες και συμβάλλοντας στη διατήρηση επαρκών επιπέδων υγρασίας. Στα άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα, ο φραγμός αυτός συνήθως είναι πιο λεπτός και λιγότερο ισορροπημένος, παρέχοντας ανεπαρκής προστασία έναντι της απώλειας υγρασίας. Επίσης, η αποτελεσματικότητα του επιδερμικού φραγμού συνήθως μειώνεται με την ηλικία, γεγονός που μπορεί να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την ξηρότητα της επιδερμίδας», λέει η Melina Galeadi.

Ποια προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την ενυδάτωση της ευαίσθητης επιδερμίδας;
«Προτιμήστε προϊόντα που καταπραΰνουν, ενυδατώνουν και προστατεύουν την επιδερμίδα, όπως την Κρέμα Ημέρας με SPF 30 NovAge Skinrelief Pro Resilient. Η σύνθεση αυτής της κρέμας ημέρας μειώνει την ευαισθησία της επιδερμίδας, προσφέροντάς της βαθιά ενυδάτωση. Για να επιτύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, προσθέστε στη ρουτίνα περιποίησής σας την Κρέμα Νύχτας NovAge Skinrelief Pro Resilient Έχει σχεδιαστεί ειδικά για την προστασία της ευαίσθητης επιδερμίδας και την ενίσχυση του δερματικού φραγμού κατά τη διάρκεια του ύπνου.»

Λιπαρή επιδερμίδα
Η λιπαρή επιδερμίδα είναι το αποτέλεσμα της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος και της περίσσειας λιπαρότητας, τα οποία συνήθως ευθύνονται για τη λιπαρή όψη στην επιφάνεια του προσώπου. Επιπλέον, τα άτομα με λιπαρή επιδερμίδα συνήθως εμφανίζουν διεσταλμένους πόρους, μαύρα στίγματα και σπυράκια στην περιοχή γύρω από το μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι.

«Ένα λάθος που κάνουν πολύ συχνά τα άτομα με λιπαρή επιδερμίδα είναι ο υπερβολικός καθαρισμός της περιοχής προκειμένου να απαλλαγούν από τη λιπαρότητα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει άμεσα στην εμφάνιση ξηρότητας και να πυροδοτήσει την παραγωγή περίσσειας λιπαρότητας. Για να βγει κανείς από αυτόν τον φαύλο κύκλο, θα πρέπει να προσθέσει στη ρουτίνα περιποίησης προϊόντα με εξισορροπητικές και ενυδατικές ιδιότητες.»

Ποια προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την ενυδάτωση της λιπαρής επιδερμίδας;
«Προτιμήστε προϊόντα για ματ αποτέλεσμα με ελαφριές υφές που αποτρέπουν την εμφάνιση της λιπαρότητας, ενώ παράλληλα προσφέρουν ισορροπημένη ενυδάτωση. Με αυτόν τον τρόπο θα εστιάσετε στην αντιμετώπιση των ορατών προβλημάτων, αποκαθιστώντας παράλληλα την ισορροπία. Προτείνω την Ελαφριά Κρέμα Ημέρας Optimals Hydra Radiance. Πρόκειται για μια κρέμα για ματ όψη που δρα μειώνοντας τη γυαλάδα και ενυδατώνοντας την επιδερμίδα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.»

Ξηρή επιδερμίδα
Η ξηρή επιδερμίδα συνήθως ισοδυναμεί με θαμπή όψη επιρρεπή στην ερυθρότητα με μικρούς πόρους και ορατές λεπτές γραμμές. Τα άτομα με ξηρή επιδερμίδα ενδέχεται επίσης να παρατηρήσουν αίσθηση τραβήγματος σε όλο το πρόσωπο ή σε συγκεκριμένες περιοχές.

«Η ξηρότητα της επιδερμίδας εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την ικανότητα της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος, την επιδερμίδα, να διατηρεί την υγρασία σε σταθερά επίπεδα. Αυτό πολλές φορές επηρεάζεται από παράγοντες όπως η ηλικία και το κλίμα. Η παραγωγή σμήγματος μειώνεται με την ηλικία, οδηγώντας συχνά σε αυξημένη απώλεια νερού από το δέρμα. Παράλληλα, τα ψυχρότερα κλίματα και η πτώση της θερμοκρασίας τον χειμώνα είναι παράγοντες που ξηραίνουν την ατμόσφαιρα, ενισχύοντας την ξηρότητα της επιδερμίδας.»

Ποια προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την ενυδάτωση της ξηρής επιδερμίδας;
«Προτιμήστε προϊόντα με καταπραϋντικές, θρεπτικές ιδιότητες που ενυδατώνουν την επιδερμίδα σε βάθος. Η Πλούσια Κρέμα Ημέρας Optimals Hydra Radiance δρα ενυδατώνοντας σε βάθος και καταπραΰνοντας την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα την προστατεύει από τη ρύπανση.»

Μεικτή επιδερμίδα
Η μεικτή επιδερμίδα είναι δύσκολο να αναγνωριστεί και να αντιμετωπιστεί, επειδή συνδυάζει δύο ή περισσότερους διαφορετικούς τύπους. Κατά κανόνα, τα άτομα με μεικτή επιδερμίδα εμφανίζουν υπερβολική λιπαρότητα στο πηγούνι, το μέτωπο και τη μύτη. Η επιδερμίδα στα μάγουλα και τις υπόλοιπες περιοχές του προσώπου είναι συνήθως ξηρή προς κανονική.

«Τα άτομα με μεικτή επιδερμίδα συνήθως εμφανίζουν ξηρότητα σε συγκεκριμένες εποχές του χρόνου, οι οποίες οφείλονται στις αλλαγές των καιρικών συνθηκών. Η παραγωγή σμήγματος συνήθως αυξάνεται στα πιο θερμά κλίματα και μειώνεται όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή. Οι ορμονικές αλλαγές μπορούν επίσης να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό. Είναι σημαντικό να διατηρείτε την ισορροπία και να μην προσπαθείτε να καταπολεμήσετε τη λιπαρότητα αμελώντας την καθημερινή ρουτίνα ενυδάτωσης της επιδερμίδας σας.»

Ποια προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την ενυδάτωση της μεικτής επιδερμίδας;
«Εξαιτίας του συνδυασμού διαφορετικών τύπων επιδερμίδας, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα που εστιάζουν στις ανάγκες μιας μεμονωμένης περιοχής του προσώπου. Προτιμήστε προϊόντα που βελτιώνουν και διατηρούν την ενυδάτωση και τη λάμψη της επιδερμίδας, εξισορροπώντας παράλληλα την υπερβολική γυαλάδα. Δοκιμάστε το Υγρό Κρεμώδες Gel Water Burst Waunt που προσφέρει μία έκρηξη ενυδάτωσης κατά την εφαρμογή. «Κλειδώνει» την υγρασία για 24 ώρες και χαρίζει δροσερή και λαμπερή όψη.»

Πηγή : Oriflame ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2022