Τα μυστικά οφέλη του κακάο

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι λάτρεις της σοκολάτας και δεν φαντάζονται τη ζωή τους χωρίς αυτήν. Η σοκολάτα είναι πειρασμός σε κάθε της μορφή είτε είναι σε κέικ και επιδόρπια, είτε σε μπισκότα και μπάρες. Αν και η καθημερινή κατανάλωση της σοκολάτας δεν συνιστάται, το κύριο συστατικό της, ωστόσο, προσφέρει οφέλη στον οργανισμό.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι λάτρεις της σοκολάτας και δεν φαντάζονται τη ζωή τους χωρίς αυτήν. Η σοκολάτα είναι πειρασμός σε κάθε της μορφή είτε είναι σε κέικ και επιδόρπια, είτε σε μπισκότα και μπάρες.

Αν και η καθημερινή κατανάλωση της σοκολάτας δεν συνιστάται, το κύριο συστατικό της, ωστόσο, προσφέρει οφέλη στον οργανισμό.

Καταλάβατε σε ποιο συστατικό αναφερόμαστε; Σωστά, είναι η σκόνη κακάο (cacao powder)!!

Αν και δεν είναι εύκολο να απαριθμήσουμε όλα τα ευεργετικά οφέλη αυτού του superfood, σας παρουσιάζουμε τα κύρια τέσσερα. Ας μιλήσουμε λοιπόν, λίγο για αυτό το μυστηριώδες συστατικό και να μάθουμε γιατί το κακάο είναι τόσο πολύτιμο και αγαπημένο.

Πρώτον, το Κακάο είναι… Πηγή Μετάλλων

Το κακάο είναι πλούσιο στα παρακάτω μέταλλα (παραθέτουμε τα οφέλη για την υγεία μας στις παρενθέσεις):
• Μαγγάνιο (αντιοξειδωτική δράση)
• Χαλκός (μεταβολισμός, αποτοξίνωση, βελτίωση της κατάστασης της επιδερμίδας)
• Σίδηρος (μεταφορά οξυγόνου)
• Μαγνήσιο (καρδιακή και μυϊκή λειτουργία)
• Φώσφορος (απαραίτητο για την παραγωγή RNA και DNA στα κύτταρα)
• Ψευδάργυρος (ανοσοποιητικό και αναπαραγωγικό σύστημα, υγεία μαλλιών, ματιών και επιδερμίδας)
• Ποτάσιο (καρδιακή και νευρική λειτουργία)

Δεύτερον, το Κακάο είναι… Τονωτικό Ενέργειας/Δραστηριότητας

Το κακάο είναι πηγή θεοβρωμίνης – ένα ενεργό συστατικό που χαρίζει στη σοκολάτα την τονωτική της δράση (όπως η καφεΐνη).

Τρίτον, το Κακάο είναι… Πηγή Ευτυχίας

Το κακάο περιέχει τα απαραίτητα αμινοξέα τρυπτοφάνη που χρησιμοποιεί ο οργανισμός μας για να παράγει τους νευροδιαβιβαστές όπως η σεροτονίνη (το μόριο που σηματοδοτεί την ευτυχία). Αυτός μπορεί να είναι και ο λόγος που οι άνθρωποι στρέφονται στην σοκολάτα ότι είναι λυπημένοι!

Και τέλος, το Κακάο είναι… Πηγή Αντιοξειδωτικών

Ίσως το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του κακάο είναι τα ισχυρά αντιοξειδωτικά. Περιέχει περισσότερα φλαβονοειδή από το κόκκινο κρασί, το πράσινο τσάι και τα μύρτιλα. Αυτός είναι και ο λόγος που το κακάο έχει υψηλό βαθμό ORAC. (Το ORAC είναι η μονάδα μέτρησης που μετριούνται τα υδατοδιαλυτά αντιοξειδωτικά).

Να, λοιπόν, γιατί πρέπει να προσθέσετε τη σκόνη κακάο (cacao powder) στη διατροφή σας! Αλλά μην ξεχνάτε να κάνετε σωστές επιλογές!

Περιορίστε τα προϊόντα κακάο που είναι υψηλά σε λιπαρά και ζάχαρη με συνθετικά γλυκαντικά, χρωστικές και συντηρητικά και επιλέξτε αυτά που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Όταν πεινάτε, μπορείτε πολύ εύκολα και γρήγορα να ετοιμάσετε ένα ρόφημα Natural Balance Shake με γεύση σοκολάτας, ένα γευστικό και εύκολο σνακ με τα σωστά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα ώστε να ικανοποιήσετε την όρεξη σας για σοκολάτα με τον πιο υγιεινό τρόπο.

Όταν θέλετε να φτάσετε στο επιθυμητό σας βάρος και να νιώσετε στα καλύτερά σας, επιλέξτε μία ισορροπημένη θρεπτική λύση που έχει αποτέλεσμα!

Πηγή : Burcak Gömuc – Oriflame