Γνωρίστε την νικήτρια του Oriflame Trend Award: Amanda Borgfors Mezaros

Γνωρίστε την νικήτρια του Oriflame Trend Award: Amanda Borgfors Mezaros
Η Oriflame συνεχίζει την συνεργασία της με το Beckmans College of Design υποστηρίζοντας τα όνειρα των νέων σχεδιαστών. Η νικήτρια του φετινού διαγωνισμού, έχει την ευκαιρία να σχεδιάσει μία συλλογή αξεσουάρ αποκλειστικά για την Oriflame. Μιλήσαμε μαζί της για να μάθουμε περισσότερα για τη δουλειά και την έμπνευσή της.

Αμάντα, τι σε έκανε να ασχοληθείς με τη μόδα;
Ήθελα να δουλέψω με την επικοινωνία και το ανθρώπινο σώμα. Βλέπω τη μόδα ως το βασικό εργαλείο που μας βοηθά να επικοινωνήσουμε ένα στυλ, διάθεση ή όραμα.

Τι σε εμπνέει περισσότερο στη μόδα;
Είναι η νέα γενιά της μόδας. Είμαι ενθουσιασμένη που είμαι μέρος αυτής της νέας γενιάς που μπορούν να εργαστούν ατομικά αλλά και ως συλλογική δύναμη για να γίνει μία βιώσιμη αλλαγή στον κόσμο της μόδας και των σχετικών με αυτή βιομηχανίες. Επιπλέον, εμπνέομαι συνεχώς από τις σύγχρονες κουλτούρες, την τέχνη και τη μουσική.

Έχεις δείξει τις συλλογές Beckmans στις Εβδομάδες Μόδας της Στοκχόλμης, της Κοπεγχάγης και του Παρισιού – πως αισθάνεσαι που κέρδισες το Oriflame Trend Award;
Αισθάνομαι τέλεια!!! Είναι μεγάλη μου τιμή να έχω αυτή την ευκαιρία να απευθυνθώ σε ένα νέο κοινό σε όλο τον κόσμο. Η εμπειρία αυτή με εξέλιξε και με προκάλεσε ως σχεδιάστρια, κάτι που με ενθουσιάζει.


Πως προσέγγισες το Trend Award;
Ξεκίνησα νωρίς με ανάπτυξη 3D, έφτιαξα τα δικά μου δείγματα με μεταλλικά νήματα και χαρτί. Έκανα έρευνα στα φώτα της πόλης – τα διαφορετικά σχέδια που δημιουργούν τα νυχτερινά φώτα όταν κινούνται μπροστά σε μία κάμερα. Αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να είμαι σχετικά ελεύθερη στην παραγωγή προϊόντων στην αρχή.

Τι σε ενέπνευσε στα Νυχτερινά Φώτα;
Εμπνεύστηκα πολύ από τον παλμό και την αίσθηση της πόλης. Μου άρεσε πολύ η ιδέα της αυθάδειας, κάνει δυνατή εντύπωση. Τα neon και τα λαμπερά χρώματα είναι κάτι με το οποίο δε δουλεύω συχνά οπότε ενθουσιάστηκα με την ευκαιρία να ασχοληθώ με αυτό το θέμα. Εξέλιξε τον τρόπο που σκέφτομαι και σχεδιάζω.

Είναι ένα τολμηρό look για τις γυναίκες που αγαπούν να ξεχωρίζουν. Προσωπικά ταυτίζεσαι με αυτό;
Ναι! Πιστεύω ότι η αισθητική μου είναι γενικά τολμηρή. Μου αρέσει να ξεχωρίζω ως σχεδιάστρια αλλά και ως άνθρωπος στον τρόπο που ντύνομαι και συμπεριφέρομαι.

Πως ήταν η συνεργασία με την Oriflame για τον σχεδιασμό της συλλογής αξεσουάρ;
Η Katrin Romare (Διευθύντρια Σχεδιασμού Αξεσουάρ) και η ομάδα της Oriflame ήταν πολύ υποστηρικτικοί και θετικοί. Με προσκάλεσαν να δούμε μαζί τις ιδέες μου και μου επέτρεψαν να είμαι πολύ δημιουργική. Πίστεψαν σε εμένα από την ιδέα έως το τελικό προϊόν.


Η Oriflame είναι σε πάνω από 60 χώρες στον κόσμο. Το είχες αυτό στο μυαλό σου όταν σχεδίασες τη συλλογή;
Ναι. Πιστεύω ότι τα σχέδιά μου είναι πολύ καθαρά και έχουν μία κλασσική αίσθηση, όμως με τολμηρό και καινοτόμο τρόπο. Τα κοψίματα και τα σχήματα έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να ταιριάζουν σε διάφορες ηλικίες αλλά και με πολλά στυλ ρούχων.

Πιστεύεις ότι τα σχέδιά σου αντικατοπτρίζουν τη Σουηδική σου καταγωγή;
Απόλυτα! Πιστεύω ότι τα καθαρά σχήματα έχουν βαθιές ρίζες στην «Κλασσική Σουηδική Αισθητική». Τα αξεσουάρ μπορούν να συνδυαστούν με πολλά και διαφορετικά στυλ και προσωπικά πιστεύω ότι αυτός είναι ένας βιώσιμος τρόπος σχεδιασμού, και πολύ Σουηδικός στον τρόπο σκέψης.

Η συλλογή σου είναι πολύπλευρη. Ποιο είναι το αγαπημένο σου look;
Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί η αλυσίδα της τσάντας, πχ ως κολιέ ή μαζί με του φουλάρι ή απλά ως το χερούλι της τσάντας.

Για ποιο είσαι πιο περήφανη;
Συγκεκριμένα, είμαι πολύ περήφανη για την μαύρη τσάντα ώμου γιατί είναι τολμηρά κλασσική. Όλη η συλλογή αποπνέει αυτοπεποίθηση, όραμα, καθαρότητα και είναι σύγχρονη. Είμαι πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα. Εκφράζει την δουλειά μου απόλυτα.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 ΚΕΙΜΕΝΟ: RAMA ERIKSSON ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AMANDA BORGFORS MESZAROS