Εσείς κοιμάστε το μεσημέρι?
Κοιμάστε το μεσημέρι?? Εγώ σπάνια, αλλά αν βρω ένα τεταρτάκι με μισή ώρα, σίγουρα θα κοιμηθώ λίγο. Και τώρα δικαιώνομαι, για εσάς που με κοροϊδεύετε.. 😛
Να κοιμόμαστε ή όχι στο μεσημέρι?: Αυτό είναι το ερώτημα! Μπορεί να σκέφτεστε ότι αν κοιμηθείτε για λίγο το μεσημέρι, μετά θα είστε πιο κουρασμένοι, πιο νευρικοί, οπότε δεν κοιμάστε καθόλου, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια.
Το κλειδί για να ξυπνήσετε ανανεωμένοι από έναν υπνάκο, είναι ο χρόνος που θα αφιερώσετε για να θα κοιμηθείτε. Μόλις 20 λεπτά είναι ο χρόνος που χρειάζεστε για να πάρετε τα οφέλη του, όπως βελτιωμένη εγρήγορση, βελτιωμένη απόδοση και καλύτερη διάθεση. Στο διάστημα αυτό δεν προλαβαίνετε να κοιμηθείτε πολύ βαριά, καθιστώντας σας ευκολότερο να σηκωθείτε και να συνεχίσετε την ημέρα σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει έναν ήχο στο ξυπνητήρι σας, έτσι ώστε να μην πατάτε συνέχεια αναστολή και να ξυπνήσετε με γκρίνια.
Ένας μεσημεριανός ύπνος από 30 έως 60 λεπτά έχει διαφορά, καθώς στα 60 λεπτά θα φτάσετε τα βαθύτερα στάδια του ύπνου, όπου τα κύματα του εγκεφάλου σας επιβραδύνουν, και σας κάνουν πιο γκρινιάρης, και νιώθετε και πιο κουρασμένος, όταν ξυπνάτε. Αυτή είναι η περίοδος αμέσως μετά το ξύπνημα όταν ένα άτομο αισθάνεται πως δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Εάν είστε αρκετά τυχεροί και μπορείτε να ξαπλώνετε για 90 λεπτά, το σώμα σας θα έχει χρόνο για να το πετύχει έναν πλήρη κύκλο ύπνου όπου θα πάτε από το ελαφρύτερο στάδιο μέχρι το βαθύτερο ύπνο και πάλι πίσω, έτσι θα ανανεωθείτε. Μπόνους: Ο ύπνος για αυτό το μεγάλο διάστημα, έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τη μνήμη και τη δημιουργικότητα.
Οπότε να κοιμάστε ,κάνει καλό 😉