Η Μαγεία των Primer

Η μαγεία των primers

Η Μαγεία των Primer

Primer ή αλλιώς «βάση μακιγιάζ». Τι είναι όμως και γιατί το χρειάζεστε; Απαντήσαμε στις πιο συχνές ερωτήσεις και δημιουργήσαμε τον απόλυτο οδηγό για αυτό το απαραίτητο προϊόν μακιγιάζ. Θα αναρωτιέστε πως ζούσατε χωρίς αυτό!

Τι προσφέρει ένα Primer και γιατί πρέπει να το χρησιμοποιούμε?
Ο σκοπός των primer είναι να «γεμίσει» τις ανομοιομορφίες της επιφάνειας της επιδερμίδας ώστε κάθε προϊόν που θα χρησιμοποιήσετε μετά να εφαρμοστεί σε λεία και ομοιόμορφη επιφάνεια. Εάν έχετε λεπτές γραμμές ή έντονους πόρους, το primer μπορεί να τους εξομαλύνει. Αυτό σημαίνει ότι το concealer, το make up ακόμα και η σκιά ματιών εφαρμόζονται πολύ καλύτερα με το primer ως βάση. Μερικές φορές το μακιγιάζ οξειδώνεται και μετά από κάποιες ώρες μπορεί να πάρει πορτοκαλί απόχρωση. Η χρήση του primer βοηθά στη διατήρηση της πραγματικής απόχρωσης της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, το primer διατηρεί αναλλοίωτο το μακιγιάζ για περισσότερο.

“Το concealer, το make up ακόμα και η σκιά ματιών εφαρμόζονται πολύ καλύτερα με το primer ως βάση” 

Ποιος πρέπει να χρησιμοποιεί Primer?
Υπάρχει ένα primer για κάθε τύπο επιδερμίδας και τρόπο ζωής όμως είναι ιδιαίτερα χρήσιμα εάν ζείτε ή έχετε σκοπό να ταξιδέψετε κάπου με έντονες καιρικές συνθήκες όπως πολύ ζέστη και υγρασία ή πολύ κρύο και ξηρή ατμόσφαιρα. Το primer θα βοηθήσει το μακιγιάζ σας να διαρκέσει περισσότερο. Επίσης εάν έχετε να παρευρεθείτε σε μία εκδήλωση, το primer βοηθά την επιδερμίδα σας να παραμείνει ματ ώστε να δείχνετε άψογη κάθε στιγμή.

Που χρησιμοποιώ ένα Primer?
Στα Μάτια ­– Πολλές γυναίκες βρίσκουν τα primer ιδιαίτερα χρήσιμα στην περιοχή γύρω από τα μάτια όπου το μακιγιάζ μπορεί εύκολα να σπάσει. Η χρήση του primer σε λιπαρά σημεία όπως το επάνω βλέφαρο θα κάνει το μακιγιάζ σας να παραμείνει σταθερό για περισσότερο.

Στο Πρόσωπο – Μία λεπτή στρώση primer σε όλο το πρόσωπο μπορεί να βοηθήσει το μακιγιάζ σας να παραμείνει αναλλοίωτο. Είναι επίσης απίθανο για όσες έχετε εμφανείς πόρους.

Στα Χείλη –­ Η χρήση του primer στα χείλη πριν την εφαρμογή του κραγιόν το κάνει να διαρκεί. Επιπλέον προλαμβάνει τη δημιουργία γραμμών. Εάν δεν έχετε ειδικό primer για τα χείλη, εκείνο του προσώπου είναι επίσης κατάλληλο.

Πως το χρησιμοποιώ?
Θα πρέπει να εφαρμόζετε το primer μετά την ενυδατική σας κρέμα και πριν το make up. Προσέξτε όμως να μην βάλετε πολύ! Η μεγάλη ποσότητα μπορεί να κάνει το make up σας να μην απλωθεί ομοιόμορφα. Χρησιμοποιείστε μικρή ποσότητα και εφαρμόστε το από το κέντρο του προσώπου σας προς το σαγόνι και τη γραμμή των μαλλιών.

Επιπλέον, επειδή τα primers παραμένουν σταθερά, φροντίστε επιμελώς τον καθαρισμό της επιδερμίδας σας πριν πάτε για ύπνο!

Primer Giordani Gold

Τα αγαπημένο μας primer :
Giordani Gold Makeup Base & Illuskin The One
Παρατείνει τη διάρκεια του make-up, λειαίνει, μειώνει την εμφάνιση των πόρων,
απαλύνει τις λεπτές γραμμές και χαρίζει λάμψη για άψογο μακιγιάζ με μεγάλη διάρκεια.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 ΚΕΙΜΕΝΟ: SANNA FRANKLIN ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SHUTTERSTOCK