Μικρά μυστικά για να είστε ευτυχισμένοι στη δουλειά σας

Γιατί η εργασία μπορεί να συνδυαστεί με τη χαρά.

Τις περισσότερες ώρες της ημέρας είμαστε στη δουλειά. Άρα το ευχάριστο κλίμα είναι απαραίτητο. Είναι ψυχοφθόρο να ξυπνάτε το πρωί και να νιώθετε άγχος, φόβο και αγωνία γιατί πρέπει να πάτε στη δουλειά. Όλα αυτά όχι μόνο δεν σας βοηθούν να είστε ψυχικά ήρεμοι αλλά μειώνουν και την απόδοσή σας. Τι πρέπει να κάνετε; Να αλλάξετε το δυσάρεστο κλίμα και να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον πιο ευχάριστο και συναδελφικό. Συνεχίστε την ανάγνωση για να δείτε πώς θα το πετύχετε.

Μην ανακατεύεστε σε υποθέσεις άλλων. Μπορεί να θέλετε να αναλάβετε το ρόλο του συμφιλιωτή ή του διαιτητή, αλλά καλό είναι να μείνετε ουδέτεροι. Αν δημιουργηθεί μια διαφωνία μεταξύ των συναδέλφων στο γραφείο πρέπει να την λύσουν μόνοι τους, μόνο αν ζητήσουν τη βοήθεια σας μπορείτε να πείτε τη γνώμη σας. Αλλά ακόμα και τότε καλό είναι να κρατήσετε μια πιο ουδέτερη στάση.

Μην είστε καχύποπτοι. Το ότι δεν έρχονται τα μηνύματα από ένα συνάδελφο, δεν σημαίνει πως είναι ασυνεπής ή πως το κάνει επίτηδες. Μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ρωτήστε τον και βρείτε μία λύση. Όταν πλησιάζετε ένα συνάδελφο για κάτι που έχει δημιουργηθεί χωρίς να ασκήσετε κριτική, τότε τα πράγματα είναι καλύτερα και λύνονται πιο εύκολα.

Να είστε γελαστοί και ευχάριστοι. Όλοι θέλουν να συνεργάζονται με θετικούς ανθρώπους γεμάτους ενέργεια.

Μην είστε αυστηροί με τους γύρω σας. Κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του βιώματα, τις σκέψεις και τις απόψεις. Είναι λοιπόν λογικό όταν συνεργάζεστε με άλλους ανθρώπους να υπάρξουν αντιπαραθέσεις, καθώς λόγω της μοναδικότητάς μας οι ανάγκες και τα θέλω μας συγκρούονται. Η επικοινωνία είναι το βασικό συστατικό κάθε ανθρώπινης σχέσης. Αν τώρα διαπιστώσετε ότι η δουλειά που έχετε σας δυσκολεύει και δεν μπορείτε να συμβιβαστείτε σε κανένα επίπεδο, ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αλλάξετε επάγγελμα.

Πηγή: jenny.gr