Ξυπνήστε το σώμα σας: πρωινή ρουτίνα

Το πρωινό ξύπνημα δεν το αγαπάνε όλοι. Τις περισσότερες φορές το σώμα μας αναζητά περισσότερη ξεκούραση όμως εάν θέλετε να είστε εκείνη που ξυπνάτε χαρούμε όπως στις ταινίες, δεν είναι αδύνατο! Σας δίνουμε πέντε εύκολους τρόπους να ξυπνήσετε το σώμα σας και να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ενέργεια.

1. Κοιμηθείτε την ίδια ημέρα κάθε βράδυ
Το σώμα σας έχει ένα φυσικό ξυπνητήρι που σας επιτρέπει να κοιμάστε και να ξυπνάτε την ίδια ώρα. Για να ενεργοποιήσετε αυτό το σύστημα στο σώμα σας, πέστε για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ και σηκωθείτε την ίδια ώρα κάθε πρωί. Το σώμα αναζωογονείται όταν κοιμάστε και με τη σωστή ρουτίνα ύπνου θα νιώθετε πιο ξεκούραστοι και ενεργοί την ημέρα. Αυτή είναι μία μακροπρόθεσμη αλλαγή τρόπου ζωής που θα επηρεάσει την πρωινή σας ρουτίνα και θα σας βοηθήσει να έχετε ενέργεια. 

2. Ασκηθείτε 
Η άσκηση είναι ένα σημαντικό βήμα για μία υγιή ζωή. Όταν κινείστε, επιταχύνετε τον ρυθμό της καρδιάς που σας επιτρέπει να καταπολεμήσετε την κούραση και την τάση να πέσετε πάλι για ύπνο. Είναι ένας σίγουρος τρόπος να ξυπνήσετε τους μύες σας και να προετοιμάσετε το σώμα σας για την ημέρα. Συνεπώς, αντί να κλείνετε το ξυπνητήρι 10 φορές, σηκωθείτε νωρίς και ασκηθείτε το πρωί. Ακόμα και μερικές απλές ασκήσεις στο σπίτι έχουν αποτέλεσμα. 

3. Μην αμελείτε το πρωινό 
Το πρωινό, το πρώτο γεύμα της ημέρας, είναι το πιο σημαντικό μέρος της διατροφής σας ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ευεξία και ενέργεια. Το να αποφεύγετε το πρωινό είναι από τα μεγαλύτερα σφάλματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας. Όταν παραλείπετε το πρώτο γεύμα της ημέρας, το σώμα σας δεν έχει να καταναλώσει ενέργεια και απαιτεί περισσότερη μυϊκή δύναμη ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα. Μην το αμελείτε λοιπόν και συμπεριλάβετε οργανικές τροφές για την καλύτερη αποτελεσματικότητα. 

4. Κάντε ένα ανανεωτικό ντους και βάλτε λίγο άρωμα
Ένας ακόμα τρόπος να διασφαλίσετε ότι το σώμα σας είναι φρέσκο και ενεργό είναι ένα πρωινό ντους. Το νερό επάνω στο σώμα σας, σας ξυπνά και σας βοηθά να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Δοκιμάστε ένα αναζωογονητικό αφροντούς όπως το “Wakeup Shower Gel Feel Good” με Ιαπωνικό εκχύλισμα Yuzu που ξυπνά αμέσως το σώμα σας. Το άρωμα κίτρου τονώνει την ενέργεια και τη διάθεσή σας. Για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε και το άρωμα Wekeup Feel Good EdT για να μυρίζετε φρέσκια όλη μέρα. το Ιαπωνικό Yuzu, τα φύλλα μέντας και το musk θα σας κάνουν να αισθάνεστε γεμάτη ενέργεια όλη μέρα. 

5. Ακούστε θετική και ενεργητική μουσική 
Η μουσική έχει μεγάλη επίδραση στη ζωή σας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το είδος της μουσικής που ακούμε μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση και την παραγωγικότητά μας. Για να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειας το πρωί ακούστε χαρούμενα τραγούδια όσο ετοιμάζετε το πρωινό σας ή ασκείστε. Φτιάξτε μία λίστα που σας φτιάχνει τη διάθεση και ξυπνήστε σώμα και μυαλό κάθε πρωί με τον πιο εύκολο τρόπο! Χορέψτε κιόλας.

Με μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής… τα πρωινά σας θα είναι διαφορετικά.

ΜΑΪΟΣ 2019 ΚΕΙΜΕΝΟ: ORIFLAME CENTRAL EUROPE ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SHUTTERSTOCK