Οι συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις για να έχεις τέλεια μαλλιά

Αφού έχεις εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα σαμπουάν και λοιπά προϊόντα που θα σου χαρίσουν τέλεια μαλλιά, πάντα ανακαλύπτεις ότι κάτι δεν πάει τόσο καλά. Τα μαλλιά φριζάρουν, χάνουν τη φόρμα τους, σπάνε. Τι είναι αυτό που χρειάζονται για να είναι απαλά και λαμπερά; Μάλλον αυτό που έχουν ανάγκη δεν βρίσκεται σε κάποιο μαγικό μπουκαλάκι. Τα μαλλιά σου επηρεάζονται περισσότερο από συνήθειες δικές που προφανώς δεν φαντάζεσαι ότι τα βλάπτουν.

Μάθε λοιπόν, ποιες καθημερινές συνήθεις πρέπει να σταματήσεις για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου και επιτέλους να τα απολαύσεις όπως θες.

-Μετά από μία δύσκολη μέρα, μπαίνεις στο μπάνιο, λούζεσαι και ίσα που προλαβαίνεις να πλύνεις τα δόντια σου. Αυτό σημαίνει ότι θα κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά και δεν είναι καθόλου καλό γι’ αυτά. Οι τρίχες είναι πιο ευαίσθητες όταν είναι βρεγμένες, επομένως είναι πιο εύκολο να σπάσουν και να επηρεαστούν αρνητικά από την τριβή με το μαξιλάρι. Γι’ αυτό όταν λούζεσαι βράδυ, φρόντισε να έχεις 10 λεπτά για ένα καλό στέγνωμα.
-Αν κοιμάσαι με την γαλλική κοτσίδα που είχες όλη μέρα ή με όποιο άλλο χτένισμα, τότε πρέπει να ξέρεις να αποδεχθείς και τις συνέπειες. Ακόμα και μία απλή αλογοουρά ή ένα bun είναι αρκετό για να βλάψει τις τρίχες. Εξάλλου το λαστιχάκι θα μείνει για πάρα πολύ ώρα στο ίδιο σημείο αναγκαστικά και σε συνδυασμό με την τριβή των μαλλιών με το μαξιλάρι, το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς αυτό που θες να αποφύγεις.
-Αποφεύγεις να χτενίζεσαι το βράδυ, θεωρώντας ότι αρκεί το βούρτσισμα που έκανες το πρωί. Κακώς! Το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής έχει φυσικά έλαια που είναι μία φυσική φροντίδα για τα μαλλιά σου και με το βούρτσισμα, απλά τα μεταφέρεις σε όλο το μήκος τους. Επιπλέον, το καλό βούρτσισμα θα απομακρύνει τα υποτιμήματα από hairspray που σίγουρα δεν είναι καλό να μένουν για πολύ στα μαλλιά σου.
-Πρέπει επίσης να ξέρεις ότι οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες σου είναι ένας ακόμα μικρός εχθρός για τα μαλλιά σου. Η τριβή γίνεται εντονότερη, γεγονός που δες θες να συμβαίνει. Αντίθετα, μία σατέν μαξιλαροθήκη μειώνει σε πολύ μεγάλη βαθμό το φριζάρισμα από την τριβή. Αν όμως δεν είσαι διατεθειμένη να αλλάξεις τις μαξιλαροθήκες σου, μπορείς απλά να φροντίζεις να τυλίγεις τα μαλλιά σου με ειδικά σκουφάκια ή ένα μεταξωτό μαντήλι.

Πηγή: limeandlife