Ο Απαραίτητος Οδηγός για το Make-up

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να σκεφτείτε όταν αγοράζετε ένα make up: την υφή, την απόχρωση, τη σύνθεση και την κάλυψη. Εάν οι επιλογές σας φαίνονται πολλές μην ανησυχείτε – έχουμε για εσάς τον καλύτερο οδηγό.

Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΑΝΙΚΟΥ MAKE-UP ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΑΣ
Οι ανάγκες σε κάλυψη και σύνθεση διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον τύπο της επιδερμίδας σας πριν αγοράσετε το make up.

Λιπαρή Επιδερμίδα
Η λιπαρή επιδερμίδα επωφελείται από ένα MAKE-UP ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΜΑΤ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ και μέτρια προς υψηλή κάλυψη. Ρυθμίστε τη γυαλάδα με ένα make up που σας ενυδατώνει εκεί που χρειάζεστε χωρίς να προκαλεί επιπλέον λιπαρότητα.

Ξηρή Επιδερμίδα
Ενυδατώστε την ξηρή επιδερμίδα με ένα ΕΝΥΔΑΤΙΚΟ MAKE-UP ελαφριάς κάλυψης. Φροντίστε να κάνετε απολέπιση πριν τη χρήση του ενυδατικού make up για καλύτερη εφαρμογή.

Κανονική Επιδερμίδα
Εάν είστε από τις τυχερές με κανονική επιδερμίδα, τότε μπορείτε να επιλέξετε την ένταση της κάλυψης που επιθυμείτε. Δοκιμάστε ένα ΑΝΑΛΑΦΡΟ MAKE-UP ή μία ΚΡΕΜΑ BB Ή CC. Εφαρμόστε ένα serum με λάμψη πριν την εφαρμογή του make-up για πιο dewy επιδερμίδα.

Ώριμη Επιδερμίδα
Τα πλούσια ή με βάση την πούδρα προϊόντα μπορεί να εναποτεθούν επάνω στις λεπτές γραμμές επιδεινώνοντας την όψη των ρυτίδων. Αντιθέτως, αν στοχεύετε σε μία πιο νεανική όψη επιδερμίδας, σας προτείνουμε να επιλέξετε ένα MAKE-UP ΜΕ ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΑΛΥΨΗ που είναι εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά. Μία καλή επιλογή, επίσης, είναι οι ενυδατικές κρέμες με χρώμα.

3 Συμβουλές για αψεγάδιαστη εφαρμογή (κάθε φορά)

1. Πάντα να εφαρμόζετε το make up σε καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα και εάν το προϊόν δεν περιέχει SFP, χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό πριν το make up σας.

2. Εφαρμόστε το make up με όποιον τρόπο σας βολεύει: Εάν το εφαρμόσετε με τα δάχτυλά σας, πιέστε το προϊόν στην επιδερμίδα σας αντί να το τρίβετε. Εάν χρησιμοποιείτε σφουγγαράκι, εφαρμόστε το με ενιαίες ανοδικές κινήσεις. Εάν προτιμάτε το πινέλο, εφαρμόστε το make up σας με κυκλικές κινήσεις.

3. Ξεκινήστε την εφαρμογή του make up γύρω από τη μύτη σας όπου συνήθως η επιδερμίδα είναι πιο κόκκινη. Αποφύγετε την περιοχή κάτω από τα μάτια (στην ευαίσθητη αυτή περιοχή χρησιμοποιήστε ανάλαφρα προϊόντα) και ποτέ μην ξεχνάτε την περιοχή του λαιμού.

Πηγή : ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022 ΚΕΙΜΕΝΟ: SANNA FRANKLIN ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ORIFLAME