Περιποίηση επιδερμίδας για όλη την ημέρα.

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Ο κιρκάδιος ρυθμός του οργανισμού μας, γνωστός και ως «ρολόι», ελέγχει την ενέργεια, τις ορμόνες και την υγεία της επιδερμίδας. Οι καλές συνήθειες (και τα απίθανα προϊόντα) συγχρονίζονται με τον ρυθμό του οργανισμού σας και σας χαρίζουν υγιή επιδερμίδα.

ΠΡΩΙ
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η επιδερμίδα σας είναι απασχολημένη με την απομάκρυνση των εξωτερικών επιθέσεων (όπως η ρύπανση και η ηλιακή ακτινοβολία) οπότε θα πρέπει να επιλέξετε προϊόντα που υποστηρίζουν τη φυσική της λειτουργία.

Εάν ζείτε σε μια μεγάλη πόλη είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε προϊόντα κατάλληλα για υψηλό επίπεδο ρύπανσης. Ένας καλό τρόπος για να βοηθήσετε τα συστατικά να εισχωρήσουν στην επιδερμίδα είναι να χρησιμοποιείτε ανάλαφρα serum καθώς απορροφούνται γρήγορα και εισχωρούν στις στοιβάδες της επιδερμίδα. Τα serum όμως δεν είναι αρκετά ενυδατικά οπότε χρειάζεστε και ενυδάτωση με SPF.

Η κρέμα ημέρας θα πρέπει να έχει τον ρόλο μιας ασπίδας – εκτός από την περιοχή των ματιών όπου ανάλαφρα προϊόντα για τα μάτια είναι προτιμότερα. Για προστασία από τη ρύπανση, αναζητήστε μια κρέμα ημέρας που περιέχει εκχύλισμα φυτικών βλαστοκυττάρων από το φυτό Acai που είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, ενισχύει την ενυδάτωση και στοχεύει στις ελεύθερες ρίζες. Μην ξεχνάτε ποτέ το SPF. Πολλές κρέμες ημέρας περιέχουν SPF15 και πάνω όμως σιγουρευτείτε ελέγχοντας τη συσκευασία.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Το να κάθεστε μπροστά σε μία οθόνη όλη την ημέρα μπορεί να είναι πιο επιβλαβές για την επιδερμίδα σας από ότι συνειδητοποιείτε. Σχετικά πρόσφατες έρευνες δίνουν στοιχεία ότι η ακτινοβολία που εκπέμπει το τηλέφωνο και ο υπολογιστής μπορούν να προκαλέσουν λεπτές γραμμές, χαλάρωση, υπερμελάγχρωση και κοκκινίλες – γνωστά ως σημάδια γήρανσης.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τονώστε τη φυσική διαδικασία προστασίας της επιδερμίδας σας προσφέροντάς της αντιοξειδωτικά μέσω μιας τονωτικής λοσιόν σε μορφή σπρέι (όπως αυτή από τη σειρά Ecobeauty). Καθώς η παραγωγή λιπαρότητας είναι εκ φύσεως στο ζενίθ το απόγευμα, προκαλώντας μια λιπαρή ζώνη Τ, έχετε μαζί σας μαντηλάκια που απορροφούν τη λιπαρότητα.

ΒΡΑΔΥ
Όλοι γνωρίζουμε πως η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τη διάθεσή μας όμως επηρεάζει και την υγεία της επιδερμίδας μας, επιταχύνοντας τη διαδικασία γήρανσης και τις φλεγμονές. Αυτός είναι και ο λόγος που η καλή υγεία της επιδερμίδας εξαρτάται πολύ και από τον καλό ύπνο. Καθώς ξεκουράζεστε, η επιδερμίδα σας εργάζεται.

Ο καθαρισμός πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της βραδινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας. Είναι απαραίτητος για την αφαίρεση του μακιγιάζ και της λιπαρότητας που συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα δείτε ότι πολλές τονωτικές λοσιόν περιέχουν κάποιον συνδυασμό υδροξυοξέων (όπως σαλικυλικό, γλυκολικό ή γαλακτικό) που βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων, όπως ακριβώς και τα serum. Σας προτείνουμε τα NovAge Ecollagen και True Perfection. Απορροφώντας τα νεκρά κύτταρα, αυτά τα ισχυρά προϊόντα τονώνουν τη διαδικασία αποκατάστασης που συμβαίνει τη νύχτα.

Καθώς η αφυδάτωση είναι πιο ισχυρή καθώς κοιμάστε, μια πλούσια κρέμα νύχτας, που προσφέρει ενυδάτωση και προστατεύει από τη φυσική διάσπαση του κολλαγόνου, είναι απαραίτητη.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 ΚΕΙΜΕΝΟ: SOPHIA MARINHO DE LEMOS ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: GETTY IMAGES