Πως θα κάνετε το 2019 την καλύτερη χρονιά!

Πως θα κάνετε το 2019 την καλύτερη χρονιά!
Θέλετε να πετύχετε στην καριέρα σας, να ανανεώσετε την κοινωνική σας ζωή και να κάνετε εκείνο το ταξίδι που ονειρεύεστε; Προετοιμάστε το μυαλό σας για την επιτυχία και κάντε το 2019 την καλύτερη χρονιά έως τώρα με αυτές τις εύκολες συμβουλές.

Σκεφτείτε 
Καθώς ο χρόνος φτάνει στο τέλος του, είναι μια καλή ευκαιρία να σκεφτείτε που πάει η ζωή σας και τι αλλαγές χρειάζεστε για το νέο έτος. Βρείτε τον χρόνο να αναλογιστείτε τα υπέρ και τα κατά του έτους που πέρασε. Τι πήγε καλά; Που αποτύχατε; Δείτε το χρόνο αυτό σαν ευκαιρία να μάθετε από τα λάθη σας και να προσαρμόσετε τους στόχους σας για το επόμενο έτος.

Θέστε ρεαλιστικούς & συγκεκριμένους στόχους
Έχουμε υπάρξει όλοι σε αυτή τη θέση, να σιγοπίνουμε ένα ποτήρι σαμπάνια, να αγκαλιάζουμε τους αγαπημένους μας κάτω από τα πυροτεχνήματα και να πιστεύουμε στην απόφασή μας για το νέο έτος να ξεκινήσουμε γυμναστήριο. Έρχεται ο Φεβρουάριος και ακόμα τίποτα. Φέτος, για να κάνετε πραγματικές αλλαγές, που θα διαρκέσουν, στην καριέρα, την υγεία ή τη ζωή σας θέστε ρεαλιστικούς και συγκεκριμένους στόχους. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε, αντί να αποφασίσετε τα πηγαίνετε για τρέξιμο 6 ημέρες την εβδομάδα (μη ρεαλιστικό!) ξεκινήστε με 1-3 φορές την εβδομάδα και θέστε στόχο να τρέχετε 5χμ έως τον Μάιο. Έχοντας έτσι αρκετές ημέρες ξεκούρασης και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, είναι πιο εύκολο να παραμείνετε κινητοποιημένοι και πιστοί στους στόχους σας.

Οργανώστε τις μέρες σας
Για να ανανεώσουμε τη ζωή μας και να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας χρειάζεται να οργανώνουμε από πριν της ημέρες μας. Η ζωή είναι γεμάτη από δουλειά, κοινωνικές εκδηλώσεις και την οικογένειά μας και εάν δεν οργανώσουμε τις ημέρες μας είναι πολύ πιθανό να καταλήξουμε να χαζεύουμε τηλεόραση. Η πιθανότητα να φάμε ένα υγιεινό δείπνο είναι πολύ μεγαλύτερη εάν έχουμε ψωνίσει τα απαραίτητα το σαββατοκύριακο γιατί ξέρουμε ήδη ότι θα είμαστε πολύ κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για να σκεφτούμε τι θα μαγειρέψουμε.

Οραματιστείτε την ιδανική ζωή
Ένας από τους λόγους που συχνά αποτυγχάνουμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα είναι ότι ξεχνάμε να κάνουμε εικόνα τον στόχο μας. Οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι μπορούν να οραματιστούν τους στόχους τους από πριν. Για να οραματιστείτε τους στόχους σας, γράψετε σε ένα χαρτί τον στόχο σας και περιγράψτε τον με λεπτομέρεια ή δημιουργήστε έναν πίνακα με εικόνες. Όταν είστε έτοιμοι, ξεκινήστε να οραματίζεστε πως θα αισθανόσασταν εάν πετυχαίνατε τον στόχο σας, σα να είναι η πραγματικότητά σας αυτή τη στιγμή. Φανταστείτε τα συναισθήματα, τις εικόνες και τους ήχους. Όταν κάνουμε κάτι εικόνα, αυτό χαράζεται στον εγκέφαλό μας και μας προετοιμάζει να συμπεριφερθούμε όπως εάν ήταν πραγματικότητα. Χωρίς λοιπόν να κάνουμε κάτι, έχουμε ετοιμάσει το μυαλό μας για την επιτυχία!

Εξασκήστε την ευγνωμοσύνη
Το να εξασκήσετε την ευγνωμοσύνη είναι πιο εύκολο στα λόγια όταν για παράδειγμα ρίξετε ένα ολόκληρο ποτήρι νερό στο laptop σας ή τσακωθείτε με τα παιδιά σας. Το να αλλάξετε όμως τις σκέψεις σας και να είστε ευγνώμονες για αυτά που έχετε αξίζει την προσπάθεια. Οι άνθρωποι που νιώθουν ευγνωμοσύνη όχι μόνο είναι πιο χαρούμενοι αλλά γίνονται και πιο επιτυχημένοι γιατί όταν είσαι ευγνώμων, οι άνθρωποι έλκονται σε εσάς. Η ευγνωμοσύνη βελτιώνει επίσης την ψυχική και σωματική σας υγεία. Ξεκινήστε από σήμερα κιόλας γράφοντας καθημερινά 5 πράγματα για τα οποία αισθάνεστε ευγνωμοσύνη και παρατηρήστε πως θα βελτιωθεί η ζωή σας μέρα με την ημέρα.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 ΚΕΙΜΕΝΟ: ANDREA SIMONS ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SHUTTERSTOCK