Πως πρέπει να καθαρίζετε τα πινέλα μακιγιάζ.

Πως πρέπει να καθαρίζετε τα πινέλα μακιγιάζ

Είναι πιο εύκολο από ότι νομίζετε.

9 στους 10 από εμάς μπορούμε να παραδεχτούμε ότι δεν καθαρίζουμε όσο συχνά πρέπει το αξεσουάρ μακιγιάζ, ή ακόμα χειρότερα δεν τα καθαρίζουμε ποτέ, από την ημέρα που τα αγοράσαμε, μέχρι να πάρουμε καινούργια! Δεν πρέπει να ξεχνάτε ή να βαριέστε να πλύνετε τα πινέλα σας, αν θέλετε να αποφύγετε μια ολόκληρη λίστα δερματικών προβλημάτων – συμπεριλαμβανομένων και λοιμώξεων.

Τα καλύτερα πινέλα μακιγιάζ αξίζουν την κατάλληλη αγάπη και φροντίδα, οπότε έχω αναλύσει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον καθαρισμό τους, από το πώς ακριβώς θα πρέπει να τα καθαρίζετε, και πόσο συχνά χρειάζονται πλύσιμο. Είμαι σίγουρη ότι θα μάθετε πώς να καθαρίζετε τα πινέλα σας με τα μάτια σας κλειστά σε λίγο χρόνο!

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τα πινέλα μακιγιάζ?

Αυτό εξαρτάται με το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε τα πινέλα σας. Εάν τα χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση, τότε θα πρέπει να τα καθαρίζετε περισσότερο, από ότι εάν τα χρησιμοποιείτε δύο φορές την εβδομάδα. Όμως, όσο πιο συχνά τα χρησιμοποιείτε, και δεν τα καθαρίζετε, αφήνετε να αναπαραχθούν πολλά βακτήρια . Το καλύτερο είναι, να τους κάνετε ένα βαθύ καθαρισμό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, και ιδανικά να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι καθαρισμού μεταξύ των χρήσεων για να τα φρεσκάρετε.
Επίσης, όπως λένε και οι επαγγελματίες του μακιγιάζ ,εάν χρησιμοποιείτε τα πινέλα μακιγιάζ, σε άλλους ανθρώπους, πρέπει να τα καθαρίζετε αμέσως μετά από κάθε χρήση για να αποφευχθεί η εξάπλωση των δερματικών παθήσεων ή και των λοιμώξεων.

Πως να τα καθαρίσετε στο μόνη σας?

Ο καθαρισμός των πινέλων μακιγιάζ είναι πολύ πιο εύκολος από όσο νομίζετε – μπορεί να γίνει στην άνεση του σπιτιού σας (ειδικά στο μπάνιο σας). Ξεκινήστε με το ξέπλυμα κάτω από τρεχούμενο νερό για να πάρετε μεγάλο μέρος της περίσσειας ποσότητας μακιγιάζ. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείστε ένα προϊόν καθαρισμού για το πρόσωπο, όπως το Gel Καθαρισμού με Aloe Vera Love Nature. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε και το σαμπουάν σας. Κρατήστε τα πινέλα σας με φορά προς τα κάτω όταν τα ξεπλένετε, έτσι ώστε να φεύγουν όλα τα υπολείμματα από το make up ακόμα πιο εύκολα.

Ποτέ μην βυθίζετε πλήρως τα πινέλα σας στο νερό και αποφύγετε την υπερβολική υγρασία στη λαβή, όπως και στην ένωση του μεταλλικού χείλους της βούρτσας, καθώς αυτό μπορεί να βλάψει την κόλλα που συγκρατεί τις τρίχες μαζί. Και όταν έχετε επενδύσει σε αυτά τα βασικά ¨εργαλεία¨, δεν νομίζω να θέλετε, να κάνετε οτιδήποτε θα μπορούσε να τα καταστρέψει.

Μόλις ξεπλύνετε την κεφαλή του πινέλου, μέχρι να τρέξει καθαρό το νερό, πιέστε την κεφαλή για να πάρετε την περίσσεια ποσότητα νερού. Τέλος, αφήστε τα πινέλα σας να στεγνώσουν φυσικά, μέσα σε ένα ποτήρι. Είναι τόσο απλό..

Τι λέτε? Θα πλένετε πιο συχνά τα αξεσουάρ που έχετε για το μακιγιάζ σας?