Πώς να απαλλαγούμε από το στρες σε 9 βήματα

Πώς να απαλλαγούμε από το στρες σε 9 βήματα
Το στρες μπορεί να μας καταστρέψει, από κάθε άποψη, αλλά εμείς έχουμε εννέα απλές συμβουλές για να το κρατήσουμε υπό έλεγχο.

τρες βιώνουμε όλοι μας, ανεξαιρέτως, καθημερινά. Είναι από τις πιο χρήσιμες διεργασίες που συμβαίνουν στον οργανισμό μας, για την ακρίβεια. Χωρίς το στρες, θα ήμασταν ανίκανοι να λειτουργήσουμε υπό πίεση. Εκεί, όμως, υπάρχει ένα πρόβλημα· η πίεση φαίνεται να αυξάνεται, και μαζί της τα επίπεδα του στρες μας, σε σημείο που μάλλον δεν είναι διαχειρίσιμο. Ευτυχώς, όμως, έχουμε μερικές πολύ απλές συμβουλές για να κρατάμε το στρες υπό έλεγχο…

Μιλάμε για αυτό
Πρέπει να μοιραζόμαστε αυτά που σκεφτόμαστε και νιώθουμε. Οι φίλοι, η οικογένεια, ακόμα και ένας ειδικός αν πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να τα εκφράσουμε αλλού, θα μας κάνει πολύ μεγάλο καλό. Αν κλειδώνουμε μέσα μας τα αρνητικά μας συναισθήματα, προκαλούμε τεράστιο κακό στην ψυχική μας υγεία, όπως και – μακροπρόθεσμα – στην σωματική.

Ασχολούμαστε με κάτι που μας αρέσει
Τα χόμπι δεν είναι απλά ευχάριστα πράγματα για να περνάμε το χρόνο μας. Είναι ασχολίες που μπορούν να μας σώσουν και να μας προσφέρουν κίνητρο και ψυχική ηρεμία, εκείνες τις στιγμές που τα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

Δοκιμάζουμε yoga
Μέσα στα οφέλη της yoga, ίσως και το κυριότερο, είναι ότι μας βοηθά να διαχειριζόμαστε καλύτερα το στρες, και να είμαστε πιο ψύχραιμοι στην καθημερινή μας ζωή. Μιλήστε με τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής, όμως.

Κάνουμε ασκήσεις αναπνοής
Η αναπνοή μας γίνεται κοφτή και απότομη όταν αγχωνόμαστε, και αυτό επιδεινώνει το πρόβλημα. Προσπαθήστε να εστιάσετε στην αναπνοή σας και να πάρετε αργές, βαθιές ανάσες για να ηρεμήσετε.

Μαθαίνουμε να λέμε όχι
Νιώθουμε συνέχεια πίεση να τα καταφέρουμε και να τα προλάβουμε όλα: δουλειά, κοινωνικές υποχρεώσεις, ελεύθερο χρόνο… Μερικές φορές, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε τις προτεραιότητές μας σε μια σειρά και να πούμε όχι σε ό,τι μας κρατάει πίσω.

Κλείνουμε το κινητό μας
Προσπαθήστε, για λίγη ώρα κάθε μέρα, να κλείσετε εντελώς το κινητό σας, να κλείσετε τα μάτια και να χαλαρώσετε. Η εμμονή που έχουμε οι περισσότεροι με το κινητό μας μπορεί να μας κοστίσει την ψυχική μας υγεία με πολλούς (και τρομακτικούς) τρόπους, όπως έχουν δείξει αναρίθμητες μελέτες.

Τρώμε σωστά
Μια σωστή, ισορροπημένη διατροφή μπορεί να μας προστατεύσει από το υπερβολικό στρες, καθώς μας παρέχει βιταμίνες και μέταλλα που το σώμα μας χρειάζεται για να ρυθμίζει τις λειτουργίες του—μία εκ των οποίων είναι και η έκκριση κορτιζόλης. Φρούτα, λαχανικά και άλιπη πρωτεΐνη, λοιπόν.

Χαλαρώνουμε λαιμό και ώμους
Για πάρα πολλούς ανθρώπους, το στρες αρχίζει να εμφανίζει τα πρώτα του σωματικά σημάδια στον αυχένα και στους ώμους, με πιασίματα και πόνους. Σκύψτε το κεφάλι και περιστρέψτε το αργά και απαλά για να χαλαρώσετε την περιοχή.

Πάμε για περπάτημα
Ή για γυμναστική, γενικότερα, καθώς η γυμναστική είναι από τους πιο δυνατούς συμμάχους μας εναντίον στο στρες. Συγκεκριμένα, όμως, αν μένετε κοντά στην φύση, βγείτε για περπάτημα, καθώς έρευνες έχουν αποδείξει ότι το περπάτημα στην φύση είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για να μας ανακουφίσει από το στρες.

Πηγή : ιατροnet