Πώς να καταπολεμήσετε τα σπυράκια

Εάν ταλαιπωρείτε το μυαλό σας προσπαθώντας να καταλάβετε τι κάνατε λάθος και προκαλείτε αυτά τα σπυράκια στο πρόσωπό σας, είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι δεν φταίτε εσείς και υπάρχει βοήθεια. Μάθετε τη βασική αιτία των σπυριών και ποιο συστατικό μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμησή τους.

Γιατί βγάζουμε σπυρακια;
Το να βγάζουμε σπυράκια είναι φυσιολογικό και συνήθως δεν έχει να κάνει με το εάν πλένουμε το πρόσωπό μας αρκετά. Τα σπυράκια προκαλούνται από τα γονίδια και τις ορμόνες, τον τρόπο ζωής, όπως η κακή διατροφή και το στρες, ή περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η ρύπανση. Οι παράγοντες αυτοί μπορούν να προκαλέσουν λιπαρή επιδερμίδα, η οποία σε συνδυασμό με τα νεκρά κύτταρα δημιουργούν μία συστάδα γύρω από ένα θυλάκιο τρίχας που φράζει τους πόρους δημιουργώντας σπυράκια ή μαυράκια. Η αυξημένη λιπαρότητα μπορεί επίσης να οδηγήσει στην ανάπτυξη κάποιων βακτηρίων, που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και φλεγμονες, προκαλώντας σπυράκια.

Πώς λοιπόν αντιμετωπίζουμε τα σπυράκια;
Καταρχάς, δε φταίτε εσείς για τα σπυράκια οπότε μην κατηγορείτε τον εαυτό σας. Κάνετε ό,τι καλύερο μπορείτε! Δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τα γονίδια ή τις ορμόνες, και μερικές φορές δεν μπορούν καν να ελέγξουμε τη διατροφή μας ή τη ρύπανση στην οποία εκτιθέμεθα. Εκείνο που μπορούμε να επηρεάσουμε είναι η χρήση των κατάλληλων προϊόντων για την επιδερμίδα μας. Τα προϊόντα που είναι σχειδασμένα για τη λιπαρή επιδερμίδα και τα σπυράκια συνήθως περιέχουν συστατικά που αποδεδειγμένα προλαμβάνουν και μειώνουν τη λιπαρότητα, τα σπυράκια και τα μαυράκια. Όλα όμως ξεκινούν από τον έλεγχο της λιπαρότητας!

Πώς να περιποιηθείτε τη λιπαρή επιδερμίδα
Όταν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, συχνά την καθαρίζετε υπερβολικά ή χρησιμοποιείτε σκληρά προϊόντα για να απαλλαγείτε από την αίσθηση της λιπαρότητας. Είναι κατανοητό ότι θέλετε να βάλετε τα μεγάλα μέσα όταν η επιδερμίδα σας αντιδρά, όμως είναι σημαντικό να είστε ευγενικοί με την επιδερμίδα σας, ιδιαίτερα εάν έχετε σπυράκια. Ο υπερβολικός καθαρισμός στην πραγματικότητα αφυδατώνει την επιδερμίδα και την προκαλεί να παράγει περισσότερη λιπαρότητα για να προστατευτεί. Αυτό κάνει το πρόβλημα χειρότερο. Και μην ξεχνάτε, ακόμα και η λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται ενυδάτωση για να παραμένει σε ισορροπία, οπότε χρησιμοποιήστε μία ενυδατική ειδικά δημιουργημένη για την επιδερμίδα που είναι επιρρεπής στη λιπαρότητα και τα σπυράκια.

Σαλικυλικό οξύ και γλυκονολακτόνη για βοήθεια!
Το Σαλικυλικό οξύ είναι ένα βήτα υδροξύ οξύ (BHA), πολύ αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των σπυριών. Αυτό που το κάνει τόσο ιδιαίτερο είναι ότι καθαρίζει τους πόρους από μέσα προς τα έξω, διαλύοντας τη λιπαρότητα και τους ρύπους που διαφορετικά θα έφρασαν τους πόρους και θα προκαλούσαν σπυράκια. Επιπλέον, έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση που βοηθά στην καταπολέμιση των βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσουν σπυράκια.

Τα οφέλη του Σαλικυλικού Οξέως στην επιδερμίδα:
• Απολεπίζει την επιδερμίδα
• Καθαρίζει τους πόρους από τα νεκρά κύτταρα, τη λιπαρότητα και τους ρύπουςt
• Ενισχύει την πρόληψη της δημιουργίας νέων σπυριών ή μαύρων στιγμάτων
• Αντιμετωπίζει τα βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν σπυράκια
• Βοηθά στην αντιμετώπιση των ήδη υπαρκτών σπυριών

Το Σαλικυλικό οξύ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν συνδυαστεί με ένα νέο απίθανο συστατικό που εξυγιαίνει την επιδερμίδα με ήπια δράση – τη Γλυκονολακτόνη. Η Γλυκονολακτόνη είναι ένα Πολυυδροξύ Οξύ (PHA) που ενυδατώνει, καταπραΰνει και απολεπίζει την επιφάνεια της επιδερμίδας για να αποκαλύψει την υγιή επιδερμίδα που κρύβεται από κάτω.

Τα οφέλη της Γλυκονολακόνης στην επιδερμίδα:
• Εξυγιαίνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα
• Ενισχύει την ανανέωση της επιδερμίδας
• Είναι ήπια για την επιδερμίδα
• Καθαρίζει την επιφάνεια της επιδερμίδας από τα νεκρά κύτταρα
• Ενισχύει το φράγμα της επιδερμίδας
• Καταπραΰνει την επιβαρυμένη επιδερμίδα

Εάν λοιπόν παλεύετε με τα σπυράκια, το Σαλικυλικό Οξύ και η Γλυκονολακόνη σε συνδυασμό είναι οι καλύτεροί σας σύμμαχοι!

Έρχονται σύντομα στα ενισχυμένα με Σαλικυλικό Οξύ και Γλυκονολακόνη προϊόντα της σειράς Pure Skin!

Πηγή: ORIFLAME