Συσσώρευση προϊόντος: Γιατί σας συμβαίνει?

Έχετε ποτέ αισθανθεί ότι τα προϊόντα περιποίησης επιδερμίδα συσσωρεύονται στην επιδερμίδα σας; Όπως αυτές οι μπαλίτσες στα μάλλινα πουλόβερ; Εάν ναι, μην ανησυχείτε, δεν είστε μόνες!

Πρώτα από όλα, τι είναι αυτό το φαινόμενο;
Το παρομοιάσαμε με το μάλλον πουλόβερ σας όμως το ίδιο μπορεί να συμβεί στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδα σας. Στο πουλόβερ, το φαινόμενο αυτό σημαίνει μικρά μπαλάκια νήματος που μαζεύονται σε διάφορα σημεία, συνήθως τα σημεία τριβής όπως κάτω από τις μασχάλες. Στα προϊόντα όμως είναι όταν το ένα κολλάει επάνω στο άλλο αντί να απορροφούνται από την επιδερμίδα. Το αποτέλεσμα; Μικρά μπαλάκια προϊόντος στο πρόσωπό σας που σας βγάζουν εκτός προγράμματος.

Τι το προκαλεί;
Ενώ μπορεί να είναι συνδυασμός διάφορων παραγόντων, μερικές από τις πιο κοινές αιτίες περιλαμβάνουν:

1. Χρησιμοποιείτε πολύ προϊόν
Η χρήση με φειδώ είναι το κλειδί στα προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας. Εάν χρησιμοποιείτε πολύ ενυδατική ή κάποια που είναι βαριά για την επιδερμίδα σας, τότε είναι πιο δύσκολο να απορροφηθεί.

Τι πρέπει να κάνετε; Απλώς μειώστε την ποσότητα που χρησιμοποιείτε!

2. Βιασύνη
Συχνά όταν βιαζόμαστε δε δίνουμε στο κάθε προϊόν τον χρόνο που χρειάζεται για να απορροφηθεί πριν περάσουμε στην εφαρμογή του επόμενου. Η βιαστική εφαρμογή οδηγεί τα προϊόντα να τρίβονται μεταξύ τους και στην πρώτη στρώση να μην απορροφάται.

Η λύση; Πάρτε τον χρόνο σας. Δώστε στο κάθε προϊόν τον χρόνο που χρειάζεται πριν εφαρμόσετε το επόμενο. Μπορείτε να αξιοποιήσετε τον χρόνο αναμονής με άλλες διαδικασίες όπως πχ να πλύνετε τα δόντια σας ή να χτενίσετε τα μαλλιά σας.

3. Δεν κάνετε συχνά απολέπιση
Το να εφαρμόζετε τα προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας και το μακιγιάζ πάνω από νεκρά κύτταρα είναι συνταγή για αποτυχία καθώς τα νεκρά κύτταρα δεν μπορούν να απορροφήσουν καλά τα προϊόντα.

Η λύση; Κάντε απολέπισης μία με δύο φορές την εβδομάδα και ιδιαίτερα τον χειμώνα όπου λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, υπάρχει πλεόνασμα νεκρών κυττάρων. Το Novage Micro Exfoliating Scrub θα γίνει ο σύμμαχός σας σε αυτή τη διαδικασία.

4. Ασύμβατα προϊόντα
Μερικές φορές αυτό που αγαπάτε σε ένα προϊόν μπορεί να είναι ο λόγος που δημιουργείται αυτό που μισείτε. Αυτό συμβαίνει συχνά με προϊόντα που έχουν βάση τη σιλικόνη, όπως το make-up ή το primer, όπου χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει ένα φράγμα προστασίας για την υγρασία της επιδερμίδας αλλά και για να λειάνει την όψη. Δυστυχώς αυτό σημαίνει ότι εάν εφαρμόζετε ένα make-up που έχει βάση τη σιλικόνη πάνω από μία ενυδατική που επίσης περιέχει σιλικόνη, τότε τα δυο αυτά προϊόντα έρχονται σε σύγκρουση.

Η λύση; Διαφοροποιήστε τα προϊόντα σας. Εάν το αγαπημένο σας make-up έχει σιλικόνη, τότε επιλέξτε μία ενυδατική που δεν περιέχει.

5. Εφαρμογή με λάθος σειρά
Είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε όχι μόνο τα συστατικά αλλά και τη σειρά εφαρμογής των προϊόντων μας. Τα προϊόντα με βάση το νερό έρχονται πρώτα καθώς απορροφούνται πιο άμεσα από την επιδερμίδα ενώ τα προϊόντα με βάση έλαια κλειδώνουν την υγρασία και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται τελευταία. Εφαρμόζοντας πρώτα τα προϊόντα με βάση έλαια, μπλοκάρουμε την ικανότητα απορρόφησης της επιδερμίδας και τα προϊόντα με βάση το νερό… επιπλέουν στο πρόσωπό σας.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019 ΚΕΙΜΕΝΟ: ALEXANDRA SJOEBERG