1 Κόλπο που θα σας βοηθήσει να μείνετε πιστοί στο πρόγραμμα γυμναστικής σας

1 Κόλπο που θα σας βοηθήσει να μείνετε πιστοί στο πρόγραμμα γυμναστικής σας

Το να βρούμε κίνητρο να πάμε στο γυμναστήριο μερικές φορές είναι αδύνατο. Όλοι το παθαίνουμε. Μέσα σε όλα όμως υπάρχει ένα απλό κόλπο που θα σας παρακινήσει: ο φίλος της γυμναστικής.

Γίνετε ομάδα
Το κλειδί της κινητοποίησης βρίσκεται στο να ανακαλύψετε μια ρουτίνα στην οποία μπορείτε να δεσμευτείτε – μόνο τότε θα μπείτε στον δρόμο για την επιτυχία! Και τι καλύτερο από το να γυμνάζεστε μαζί με έναν φίλο σας. Κάποιον που θα σας προκαλεί, θα σας παροτρύνει και θα διασκεδάζετε ακόμα και όταν η γυμναστική είναι το τελευταίο πράγμα που έχετε διάθεση να κάνετε.

Βρείτε το ιδανικό ταίρι 
Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στο να βρείτε κάποιον να γυμνάζεστε μαζί, οπότε η επιλογή είναι το πρώτο βήμα για ένα υγιές μέλλον. Όταν επιλέγετε το ταίρι σας προσπαθήστε να είναι κάποιος καλύτερος από εσάς και με υψηλότερο επίπεδο δέσμευσης. Έτσι θα παίρνετε μία φιλική ώθηση και οι προπονήσεις σας θα περάσουν στο επόμενο επίπεδο!

Εάν αισθάνεστε ότι το κίνητρό σας το έχετε αλλά χρειάζεστε έναν νέο λόγο για να πάτε στο γυμναστήριο, επιλέξτε το άτομο εκείνο που σας χρειάζεται περισσότερο από ότι εσείς – δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από το να βοηθάμε κάποιον να κατακτήσει τον στόχο του! Θα αντλήσετε μεγάλη ικανοποίηση καθώς και πολλές ώρες γυμναστικής γιατί γνωρίζετε ότι στηρίζονται επάνω σας.

 Κάντε την αρχή – 3 εύκολοι τρόποι

Όταν βρείτε το ταίρι σας βγάλτε ένα πρόγραμμα και δεσμευτείτε σε αυτό! Σας δίνουμε τρεις απλές ιδέες για να κάνετε την αρχή:

1. Θέστε μικρούς, κοινούς στόχους μαζί. Δοκιμάστε επίσης και μια μεγαλύτερη πρόκληση που κανένας σας δεν έχει κάνει ξανά, όπως ένας αγώνας δρόμου!

2. Πάρτε έναν προσωπικό εκπαιδευτή για δύο – έτσι θα μοιράζεστε την εμπειρία αλλά και το κόστος!

3. Καθώς προβλέπεται πολλή… κούραση, συμφωνήστε στο πως θα επιβραβεύετε τον αυτό σας όποτε πετυχαίνετε κάποιον από τους στόχους σας. Μία νυχτερινή έξοδος ή κάποια αγορά είναι τέλειες ιδέες. Επιπλέον, θέστε ρεαλιστικούς στόχους. Είναι εύκολο να στοχεύετε σε κάτι μεγάλο αλλά τίποτα δεν είναι τόσο απογοητευτικό όσο η αίσθηση ενός ανέφικτου στόχου.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΚΕΙΜΕΝΟ: KAROLINA STRAND ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: GETTY IMAGES