4 Λάθη στο Highlighting που ίσως κάνετε

4 Λάθη στο Highlighting που ίσως κάνετε

Με το Strobing να είναι η επόμενη μεγάλη τάση μετά το Contouring, είναι εύκολο να ενθουσιαστεί κανείς από τη δύναμη του highlighting. Σας δίνουμε λοιπόν τα τέσσερα πιο συνηθισμένα λάθη και πως θα τα αποφύγετε.

1.Χρησιμοποιείτε λάθος απόχρωση
Τα προϊόντα λάμψης (highlighters) δεν είναι φτιαγμένα για κάθε τόνο επιδερμίδας. Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα λαμπερό highlighter που ενσωματώνεται στον τόνο της επιδερμίδας σας αντί να κάνει αντίθεση. Εάν έχετε σταρένια προς σκούρα επιδερμίδα, επιλέξτε αποχρώσεις που κυμαίνονται από ροδακινί χρυσό έως χάλκινο. Εάν έχετε λευκή επιδερμίδα, επιλέξτε πιο διαφανείς, ιβουάρ τόνους.

2. Το εφαρμόζετε λάθος
Χρησιμοποιείτε κρεμώδες highlighter? Τότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε εργαλεία καθώς το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι ανομοιόμορφο. Αντιθέτως, ζεστάνετέ το ανάμεσα στα δάχτυλά σας και εφαρμόστε το απαλά στις περιοχές που θέλετε να τονίσετε.
Χρησιμοποιείτε υγρό highlighter πάνω από make up με πούδρα; Μην το κάνετε! Αυτό θα κάνει την πούδρα και το make up σας να φαίνεται ανομοιόμορφο. Επιλέξτε highlighter με βάση την πούδρα ή ένα υγρό make up.

Άλλο ένα συχνό λάθος στην εφαρμογή είναι η ανυπομονησία. Όταν χρησιμοποιείτε υγρό highlighter πάνω από υγρό make up, πρέπει να περιμένετε να στεγνώσει το πρώτο. Έπειτα, σταθεροποιήστε το look με μία διάφανη πούδρα.

3. Το εφαρμόζετε σε λάθος σημεία
Το highlighter μπορεί να κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο πλατύ εάν δεν τονίζετε τα σωστά σημεία. Σκοπός του είναι να τονίζει τα ζυγωματικά, το λακάκι στο πάνω μέρος του άνω χείλους, και τη μύτη. Εάν λοιπόν το εφαρμόζετε σε όλο το πρόσωπο, χάνετε αυτό το αποτέλεσμα. Επιπλέον, το να εφαρμόζετε το προϊόν χαμηλότερα από ότι χρειάζεται μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε κουρασμένη.

4. Εφαρμόζετε μεγάλη ποσότητα
Πολλή γυαλιστερή πούδρα μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε παγωμένη αντί να σας δώσει μια απαλή λάμψη. Έχετε στο μυαλό σας ότι το highlighter πρέπει να αντανακλά το φώς και να δείχνει φρέσκο, όχι θαμπό.

Η ποσότητα που πρέπει να εφαρμόζετε εξαρτάται από την ποιότητα του φωτός στο περιβάλλον σας. Για περιπτώσεις όπου ο φωτισμός είναι απαλός και χαμηλός, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερη ποσότητα, όμως στο φως του ήλιου πρέπει να είναι ελάχιστη. Μια καλή συμβουλή είναι να εφαρμόζετε το highlighter σας σε παρόμοιο φωτισμό με εκείνον στον οποίο θα βρεθείτε. Απλά και μόνο για να μην εκπλαγείτε από την ένταση του look σας!

ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 ΚΕΙΜΕΝΟ: SANNA FRANKLIN ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ANNA MÅRTENSSON, ORIFLAME BRAND IMAGES