4 Τρόποι για καλύτερη υγεία των οστών

Γνωρίζετε ότι από τα 30 μας χρόνια και μετά σιγά σιγά τα οστά μας χάνουν την πυκνότητά τους και αυξάνεται ο κίνδυνος να αναπτύξετε εύθραυστα οστά στο μέλλον; Βοηθήστε την διαχείριση του κινδύνου με 4 απλά βήματα!

Είναι απαραίτητο να χτίσετε γερά οστά στα 20 σας καθώς τότε έχτε την μεγαλύτερη πυκνότητα σε αυτά. Εάν δεν δημιουργηθεί αρκετή οστική μάζα εκείνη την περίοδο, έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσετε αργότερα εύθραυστα οστά.

Ευτυχώς, η διαχείριση της διατροφής και του τρόπου ζωής μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον κίνδυνο!

1. Διατροφή πλούσια σε ασβέστιο 
Το ασβέστιο είναι ζωτικής σημασίας για τη δόμηση ισχυρών οστών και υγιών δοντιών σε όλα τα στάδια της ζωής μας. Καθώς το σώμα μας δεν παράγει ασβέστιο δεν μπορούμε να βασιζόμαστε 100% στην διατροφή μας και συνεπώς είναι δύσκολο να έχουμε επαρκή πρόσληψη ασβεστίου καθημερινά.

Αυξήστε την πρόσληψη ασβεστίου με τροφές όπως γαλακτοκομικά, σαρδέλες (με το κόκκαλο), τόφου, αμύγδαλα, φουντούκια και φασόλια. Τα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι επίσης πλούσια σε ασβέστιο.

Περιορίστε την πρόσληψη του αλατιού και του νατρίου καθώς συμβάλλουν στην έλλειψη ασβεστίου στα οστά. Επίσης προσπαθήστε να περιορίσετε τον καφέ και τα αναψυκτικά.

2. Ασκηθείτε 
Οι ασκήσεις βάρους είναι τέλειες για την υγεία των οστών. Χρησιμοποιώντας το βάρος σας για να ασκήσετε πίεση στα οστά, ουσιαστικά ενεργοποιείτε την ανάπτυξη των οστών και την μείωση της οστικής πυκνότητας που σχετίζεται με την ηλικία. Μερικές εύκολες ασκήσεις βάρους περιλαμβάνουν: σχοινάκι, πηδηματάκια, στεπ, καθίσματα, περπάτημα και ρακέτες.

3. Βγείτε έξω
Αισθανθείτε υπέροχα και μεγιστοποιήστε την απορρόφηση του ασβεστίου απολαμβάνοντας χρόνο στη φύση. Η Βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου στα οστά. Μπορείτε να παίρνετε λίγη βιταμίνη D από τη διατροφή σας και ο οργανισμός σας την παράγει φυσικά όταν η επιδερμίδα σας εκτίθεται στον ήλιο.

Στοχεύστε σε 15-30 λεπτά ήλιου την ημέρα και λίγο περισσότερο για όσους ζουν Βόρεια, ιδιαίτερα τον χειμώνα.

4. Συμπληρώματα 
Καθώς μπορεί να είναι δύσκολο να λαμβάνετε όλο το ασβέστιο από τη διατροφή σας, ένα συμπλήρωμα ασβεστίου μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος να έχετε πρόσβαση στα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται τα οστά σας. Να θυμάστε, η ποιότητα της υγείας σας εξαρτάται από την ποιότητα των συμπληρωμάτων που λαμβάνετε. Να είστε πάντα σίγουροι για την πηγή ασβεστίου.

Ανασάνετε γνωρίζοντας ότι κάνετε το καλύτερο που μπορείτε για τα οστά σας!

ΜΑΪΟΣ 2019 ΚΕΙΜΕΝΟ: LOUISE LING ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ORIFLAME