5 Λάθη στο ξύρισμα που δεν θα ξανακάνετε

5 ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΤΕ

Γυρισμένες τρίχες, κοψίματα και ερεθισμοί. Είναι πολύ εύκολο να γίνουν λάθη στο ξύρισμα που καταλήγουν σε ενοχλήσεις. Είναι ώρα να μάθετε πως θα αποφύγετε τα πιο συχνά. Το πρόσωπό σας θα σας ευχαριστεί!

1. Δεν προετοιμάζεστε
Το να ξυρίζεστε βιαστικά ή με στεγνή επιδερμίδα είναι συνταγή αποτυχία σας. Αφιερώστε χρόνο – κατά προτίμηση μετά του ντους όταν οι πόροι έχουν ανοίξει και η επιδερμίδα είναι πιο μαλακή. Χρησιμοποιείτε πάντα επαρκή ποσότητα αφρού ξυρίσματος ώστε το ξυραφάκι να γλιστράει καλύτερα.

2. Ξυρίζεστε κόντρα
Αντιμετωπίζετε γυρισμένες τρίχες μετά το ξύρισμα; Μάλλον φταίει η τεχνική σας! Συχνά νομίζουμε ότι το κόντρα ξύρισμα είναι το σωστό όμως είναι πολύ καλύτερα να ξυρίζεστε προς τη φορά που μεγαλώνουν οι τρίχες. Έτσι μειώνετε τις πιθανότητες κοψιμάτων και ερεθισμών.

3. Κάνετε μεγάλες κινήσεις
Περνάτε από το λαιμό έως το μάγουλο με μία κίνηση; Σταματήστε! Οι μεγάλες κινήσεις στομώνουν το ξυραφάκι και δεν δίνουν καλό αποτέλεσμα. Κάντε μικρές κινήσεις και ξεπλύνετε το ξυραφάκι κάθε φορά.

5 ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΤΕ

4. Δεν χρησιμοποιείτε after save
Το ξύρισμα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπό σας κάνοντάς το επιρρεπές σε βακτήρια και ξηρότητα. Να ξεπλένεστε πάντα με ζεστό νερό το πρόσωπό σας μετά το ξύρισμα και έπειτα να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας με ένα προϊόν μετά το ξύρισμα και με κρέμα ημέρας. Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική!

5. Χρησιμοποιείτε πολλές φορές το ίδιο ξυραφάκι
Τα πολυχρησιμοποιημένα ξυραφάκια μαζεύουν βακτήρια, ακόμα και μούχλα (!) μετά από πολλές χρήσεις. Σιγουρευτείτε ότι αλλάζετε ξυραφάκι ή λεπίδα κάθε εβδομάδα.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017 ΚΕΙΜΕΝΟ: JEANETTE OLSSON ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: GETTY IMAGES