5 Ναι και όχι για καλύτερη υγεία.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για την υγεία μας, όμως το τι βάζουμε στον οργανισμό μας και πότε είναι εξίσου σημαντικό.

Όχι
• Καφές μετά το μεσημέρι – για τους περισσότερους, η καφεΐνη κάνει περίπου 10 ώρες για να διασπαστεί τον οργανισμό. Εάν πιείτε καφέ το απόγευμα, ο οργανισμός σας μπορεί να αντιδράσει μετά τα μεσάνυχτα και αυτό δεν είναι καλό για τον ύπνο σας! Για να είστε σίγουροι, πιείτε το τελευταίο σας καφέ πριν το μεσημέρι!

• Πολλές φυτικές ίνες χωρίς να πίνετε νερό – η κατανάλωση φυτικών ινών είναι τέλεια για την υγεία του πεπτικού όμως εάν δεν πίνετε αρκετό νερό μπορεί να αισθανθείτε άσχημα. Οι ίνες απορροφούν το νερό, που βοηθά την τροφή να κινείται ταχύτερα στον οργανισμό και ευκολότερο να αποβληθούν. Εάν είστε αφυδατωμένοι, το πεπτικό σύστημα δε λειτουργεί ομαλά!

Ναι
• Τρώτε τα γεύματά σας κάθε μέρα την ίδια ώρα – ο οργανισμός μας λατρεύει τις συνήθειες! Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η χρονικά άτακτη διατροφή σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο διαταραχής του μεταβολισμό όπως και υψηλή πίεση και ΔΜΣ. Ο μεταβολισμός μας είναι σε 24ωρο πρόγραμμα και περιμένει τα ίδια πράγματα κάθε μέρα και στις ίδιες ώρες!

• Τρώτε μαύρη σοκολάτα αντί για γάλακτος – η μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα κακάο (70% και πάνω) είναι καλύτερη επιλογή από τη σοκολάτα γάλακτος. Είναι γεμάτη υγιεινά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τον οργανισμό σας από τη γήρανση και τις αρρώστιες, έχει λιγότερη ζάχαρη και περιέχει μεταλλικά στοιχεία όπως μαγνήσιο, σίδηρο και ψευδάργυρο.

• Αυξήστε την πρόσληψη ψευδάργυρου για καλύτερο ύπνο – πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι τα επίπεδα ψευδαργύρου σχετίζονται με την ποιότητα του ύπνου. Ο ψευδάργυρος βρίσκεται στο κρέας, στα όστρακα, στα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και τα γαλακτοκομικά. Μπορείτε επίσης να συμπληρώνετε την πρόσληψη ψευδάργυρου με διατροφικά συμπληρώματα.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2019 ΚΕΙΜΕΝΟ: ANDREA SIMONS