5 Πράγματα για το PH που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει.

Το ισορροπημένο pH είναι σημαντικό για την υγεία της επιδερμίδας και της ευαίσθητης περιοχής, όμως τι είναι και πως επηρεάζει τον οργανισμό μας; Η ειδικός μας Lorna Daly έχει τις απαντήσεις!

Τι είναι το pH;
Το pH είναι ένα μέτρο οξύτητας από το 0 έως το 14. Μας δείχνει πόσο όξινη ή αλκαλική είναι μία ουσία. Ένα pH 7 είναι ουδέτερο. Τιμές κάτω του 7 υποδεικνύουν οξύτητα και αυτό αυξάνεται όσο το νούμερο μειώνεται κάνοντας το 0 το πιο όξινο. Οι τιμές πάνω του 7 υποδεικνύουν αλκαλικότητα που μειώνεται όσο το νούμερο αυξάνεται οπότε το 14 είναι η μέγιστη αλκαλική τιμή.

Ποιο είναι το επίπεδο pH της επιδερμίδας;

Η επιδερμίδα έχει pH λίγο χαμηλότερο του 5 που σημαίνει ότι είναι ελάχιστα όξινη.

Τι συμβαίνει εάν το επίπεδο του pH διαταραχθεί;
Εάν το pH της επιδερμίδας αυξηθεί ή μειωθεί πολύ, μπορεί να διαταράξει την υγιή ισορροπία της επιδερμίδας και το φυσικό της σύστημα μικροβίων (τους μικροοργανισμούς που βρίσκονται φυσικά στην επιδερμίδα και την προστατεύουν). Αυτό μπορεί να φέρει σε κίνδυνο τον φυσικό μηχανισμό προστασίας της επιδερμίδας.

Τα επίπεδα pH διαφέρουν στα σημεία του σώματος;
Ναι. Το pH της ευαίσθητης γυναικείας περιοχής είναι χαμηλότερο – γύρω στο 3.5-4.5. Όπως και στο υπόλοιπο σώμα, εάν το επίπεδο διαταραχθεί μπορεί να χάσει τον φυσικό μηχανισμό προστασίας του. Εάν αυτός μειωθεί, μπορεί να προκληθεί ενόχληση και ευαισθησία.

Πως μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι το επίπεδο pH είναι ισορροπημένο;
Κατά την έμμηνο ρύση είναι σημαντικό να αλλάζουμε τακτικά σερβιέτες και ταμπόν. Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγουμε τα ισχυρά σαπούνια και αφροντούς. Αντί αυτών, χρησιμοποιήστε προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες της ευαίσθητης περιοχής, όπως τα Feminelle. Τα προϊόντα αυτά είναι σχεδιασμένα να ισορροποούν το pH και να προστατεύουν τους φυσιολογικούς μικροοργανισμούς. Επιπλέον, περιέχουν γαλακτικό οξύ, πρεβιοτική έγχυση και φυσικά Σουηδικά εκχυλίσματα για μεγαλύτερη άνεση. Είναι και βιοδιασπώμενα, που σημαίνει ότι είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019 ΚΕΙΜΕΝΟ: JEANETTE OLSSON