5 σημάδια αφυδατωμένης επιδερμίδας - και πως να τα διορθώσετε 

Αισθάνεστε πως ότι και αν κάνετε αισθάνεστε την επιδερμίδα σας αφυδατωμένη; Η αφυδατωμένη επιδερμίδα μπορεί να προκληθεί από παράγοντες όπως η ρύπανση, η ανθυγιεινή διατροφή και τα δυνατά καθαριστικά όμως διορθώνεται!

1. Θαμπή Επιδερμίδα
Η επιδερμίδα σας δείχνει θαμπή και κάπως γκρι όταν ξυπνάτε; Όταν η επιδερμίδα σας είναι αφυδατωμένη, η λειτουργία που κάνει την επιδερμίδα να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα δεν γίνεται σωστά. Αυτό σημαίνει ότι νεκρά κύτταρα παραμένουν στην επιδερμίδα σας και εκεί οφείλεται η γκρι όψη.

2. Λιπαρή όψη αλλά ξηρή αίσθηση
Η αφυδατωμένη επιδερμίδα έχει ανεπαρκή κατακράτηση υγρασίας. Όταν η επιδερμίδα σας διαισθάνεται ότι χάνει την ενυδάτωσή της, παράγει περισσότερη λιπαρότητα για να ισορροπήσει, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα φράγμα που προλαμβάνει την απώλεια υγρασίας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχετε ξηρά σημεία στην επιδερμίδα σας με ένα στρώμα λιπαρότητας επάνω τους.

3. Ευαισθησίες
Όταν η επιδερμίδα σας είναι αφυδατωμένη, το φυσικό φράγμα της επιδερμίδας δε λειτουργεί όπως θα έπρεπε και δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βακτήρια και ρύπανση, μεταξύ άλλων. Αυτό μπορεί να κάνει την επιδερμίδα σας πιο ευαίσθητη… στα πάντα! Ακόμα και σε αγαπημένα σας προϊόντα!

4. Λεπτές γραμμές και ρυτίδες
Εάν μια μέρα δείτε ξαφνικά νέες ρυτίδες, μπορεί να μην είναι σημάδια γήρανσης – μπορεί να σημαίνει ότι η επιδερμίδα σας είναι αφυδατωμένη! Όπως ένα φρούτο, όταν η επιδερμίδα αφυδατώνεται, ζαρώνει και γίνεται λιγότερο ελαστική χάνοντας την νεανική της εμφάνιση.

5. Φαγούρα ή ξεφλούδισμα
Ο κλιματισμός ή ο πολύ ζεστός ή κρύος καιρός απομακρύνει την υγρασία από την επιδερμίδα σας και μπορεί να αισθάνεστε φαγούρα ή να ξεφλουδίζει.

Οι λύσεις
Το πιο σημαντικό γιατρικό για τη διψασμένη επιδερμίδα είναι η ενυδάτωση. Επενδύστε σε ενυδατικά προϊόντα που θα κάνουν και εσάς και την επιδερμίδα σας να αισθάνεστε καλύτερα.

1. Απαλό Προϊόν Καθαρισμού
Χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό προϊόν καθαρισμού χωρίς αλκοόλ. Φροντίστε να μην πλένετε την επιδερμίδα σας πολύ γιατί η έκθεση της επιδερμίδας σε ζεστό νερό ή ισχυρά καθαριστικά πολλές φορές την ημέρα μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη αφυδάτωση.

2. Ενυδατικές Μάσκες
Τονώστε την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας και επαναφέρετε τη λάμψη της με μία ενυδατική μάσκα! Οι ενυδατικές μάσκες μπορούν να αποκαταστήσουν το φράγμα της επιδερμίδας με έλαια, ενυδατικά στοιχεία και βούτυρα που προσφέρουν ενυδάτωση στην επιδερμίδα και της χαρίζουν ένα στρώμα προστασίας που εγκλωβίζει την υγρασία.

3. Υαλουρονικό Οξύ
Χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό προϊόν που περιέχει υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό οξύ είναι θαυματουργό για την επιδερμίδα σας καθώς προσελκύει και διατηρεί την υγρασία βοηθώντας τη να γίνει και πάλι ανάλαφρη και ελαστική.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 ΚΕΙΜΕΝΟ: ANDREA SIMONS ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ORIFLAME