5 Συμβουλές για μια επιτυχημένη online επιχείρηση

5 Συμβουλές για μια επιτυχημένη online επιχείρηση

Η Clea O’Hana από τη Νότια Αφρική και το Μαρόκο και δημιουργός του WiShi: μιας πλατφόρμας όπου οι χρήστες μπορούν αν ανεβάσουν ψηφιακά την γκαρνταρόμπα τους και να προσκαλέσουν τους φίλους τους ή online στυλίστες να τους προτείνουν συνδυασμούς για κάθε περίσταση. Με επενδυτή τον Maurice Marciano (τον δημιουργό και πρόεδρο της GUESS) και με αξιόλογους συνεργάτες είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να μοιραστεί μαζί μας τις συμβουλές της για το πώς θα κάνετε την επιχείρησή σας ψηφιακή.

1. Μην τα παρατάτε
“Αυτό ισχύει για κάθε επιχείρηση, είτε είναι online είτε όχι, όμως είναι καίριας σημασίας: Να είστε απίστευτα επίμονοι, κινητοποιημένοι και να πιστεύετε στην ιδέα σας. Η επιμονή και η σκληρή δουλειά είναι τα συστατικά της επιτυχίας, συχνά περισσότερο και από το ταλέντο.”

2. Παρακολουθήστε μαθήματα
“ Έχω σπουδάσει Λογιστική και Οικονομικά όμως η επαγγελματική μου πορεία ήταν στο styling. Δεν είμαι ειδικός στον ψηφιακό κόσμο (αν και η συν-ιδρύτρια της εταιρίας Lia Kislev είναι) όμως προσπαθώ πολύ να εκπαιδεύσω τον εαυτό μου σε αυτόν τον τομέα. Εάν θέλετε να φέρετε με επιτυχία την επιχείρησή σας στον ψηφιακό κόσμο, αφιερώστε χρόνο στο να μάθετε τα βασικά: παρακολουθήστε μαθήματα στο ψηφιακό marketing, διαβάστε blogs και άρθρα για τις online πωλήσεις, εξοικειωθείτε με τα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιεί το κοινό σας.”

3. Χρησιμοποιήστε τα διαθέσιμα εργαλεία
“ Αξιοποιήστε τα εργαλεία που είναι ήδη διαθέσιμα online. Εάν πουλάτε προϊόντα, τότε μάθετε για τις πλατφόρμες που θα σας βοηθήσουν σε αυτό. Εάν πουλάτε μία υπηρεσία τότε αναζητήστε online πλατφόρμες όπου μπορείτε να προωθήσετε εύκολα την εξειδίκευσή σας. Για παράδειγμα στο WiShi, οι άνθρωποι που θέλουν να εργαστούν ως στυλίστες μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους μέσω της εφαρμογής μας. Ένα αποδείξουν τις ικανότητές τους και πάρουν την έγκριση του κοινού μας, τότε λαμβάνουν ένα Σήμα Στυλίστα και μπορούν να ξεκινήσουν να κερδίζουν χρήματα. Άλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν το Fiverr.com (μία ανεξάρτητη online αγορά που προσφέρει υπηρεσίες για $5) ή το 99designs.com (μια online αγορά γραφιστικής). Αναζητήστε τα ψηφιακά εργαλεία που είναι ήδη διαθέσιμα και σκεφτείτε πως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να προωθήσετε έξυπνα την επιχείρησή σας.”

” Η επιμονή και η σκληρή δουλειά είναι τα συστατικά της επιτυχίας, συχνά περισσότερο και από το ταλέντο.”

4. Εκμεταλλευτείτε τα κοινωνικά δίκτυα
“ Αναπτύξτε την παρουσία σας στα κοινωνικά δίκτυα προσφέροντας μοναδικό περιεχόμενο. Για παράδειγμα, στο WiShi παρέχουμε απίθανο περιεχόμενο: όμορφες φωτογραφίες, ενδιαφέροντα άρθρα (από το blog μας), διαγωνισμούς κλπ. Πιστεύω πραγματικά ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αισθάνεται στα καλύτερά του και να μπορεί να απευθυνθεί σε εκείνους που μπορούν να προσφέρουν συμβουλές. Τα κοινωνικά δίκτυα μας έχουν βοηθήσει να επικοινωνήσουμε το τι είναι το WiShi, να προσελκύσουμε επισκέπτες και να προσλάβουμε στυλίστες.”

5. Βρείτε την μοναδικότητα σας
“ Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι κάνει την επιχείρησή σας μοναδική. Ξεκίνησα την καριέρα μου ως στυλίστρια στο Net-A-Porter, και εκεί είχα για πρώτη φορά την ιδέα του WiShi. Πριν όμως κυνηγήσω την ιδέα μου εργάστηκα στο Belstaff ως στυλίστρια για ανθρώπους όπως ο David Beckham και η Katy Perry. Γνώριζα την αγορά και μπορούσα να δω ότι υπήρχε ζήτηση για το WiShi: για έναν προορισμό όπου οποιοσδήποτε θα μπορούσε να πάρει στυλιστικές συμβουλές. Στο WiShi είμαστε πολύ ξεκάθαροι ως προς το τι προσφέρουμε: μπορείτε να πάρετε στυλιστικές συμβουλές ή να ξεκινήσετε να συγκεντρώνετε και να μοιράζεστε τη δουλειά σας ως στυλίστας. Αυτό είναι ανεκτίμητο.”

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 ΚΕΙΜΕΝΟ: SOPHIA MARINHO DE LEMOS ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CLEA O’HANA