5 Τρόποι για να προστατεύσετε τους ωκεανούς!

Το καλοκαίρι είναι εδώ και είναι μία καλή ευκαιρία να σκεφτούμε περισσότερο πως επηρεάζουμε τον πλανήτη. Συγκεκριμένα, ας σκεφτούμε πως μπορούμε να κάνουμε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, ή ακόμα και πιο δραστικές κινήσεις, για να προστατέψουμε τους ωκεανούς και τα πλάσματα του βυθού!

1. Κάντε λίγη έρευνα 
Ίσως εάν διαβάζετε αυτές τις λέξεις να αναρωτιέστε πως μπορείτε να ξεκινήσετε και πως να βοηθήσετε. Ο πρώτος και ο καλύτερος τρόπος είναι να ενημερωθείτε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις μέρες μας οι ωκεανοί. Η γνώση είναι δύναμη!

2. Κάντε… κύματα! 
Ένα από τα ευκολότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να γίνετε… συνήγορος των ωκεανών. Αφού κάνετε την έρευνά σας, μπορείτε να ξεκινήσετε να μοιράζεστε τη γνώση σας. Μοιραστείτε όσα μάθατε με τους φίλους και την οικογένειά σας ή ελάτε σε επαφή με κάποιον οργανισμό της περιοχής σας ώστε να συμβάλλετε πρακτικά.

3. Φροντίστε την παραλία σας 
Μοιραστήκατε λοιπόν όσα μάθατε με τους φίλους και την οικογένειά σας όμως θέλετε να κάνετε κάτι πρακτικό. Επισκεφτείτε την κοντινότερη παραλία και συμβάλλετε στην καθαριότητά της. Πάρτε μαζί και τους φίλους σας και κάντε μαζί τη διαφορά!

4. Προσέξτε την κατανάλωση ενέργειας 
Η κατανάλωση ενέργειας και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έχουν μεγάλη επίδραση στους ωκεανούς, επηρεάζοντας τη θερμοκρασία του νερού, μεταβάλλοντας τη σύστασή του, προκαλώντας άνοδο της στάθμης της θάλασσας και επιδρώντας στις καιρικές συνθήκες. Η προστασία των ωκεανών μπορεί να είναι τόσο απλή όσο το να κλείνουμε τα φώτα και να βγάζουμε τις ηλεκτρικές συσκευές από την πρίζα όταν δεν τις χρησιμοποιούμε, και να κάνουμε ποδήλατο αντί να οδηγούμε το αυτοκίνητο. Απλές, καθημερινές αλλαγές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά!

5. Υποστηρίξτε οργανισμούς για την προστασία των ωκεανών 
Εάν κάνετε μία αναζήτηση στο διαδίκτυο θα δείτε ότι πολλοί οργανισμοί εργάζονται σκληρά για να προστατεύσουν τους ωκεανούς και την υδρόβια ζωή. Βρείτε έναν οργανισμό που εμπιστεύεστε και σκεφτείτε να συμβάλλετε εθελοντικά. Είναι ένας απίθανος τρόπος να βοηθήσετε τους ειδικούς αλλά και μία ευκαιρία να γνωρίζετε ανθρώπους με τις ίδιες αξίες και ενδιαφέροντα!

ΙΟΥΛΙΟΣ 2019