5 Τρόποι να είστε πιο υγιείς και πιο παραγωγικοί στο γραφείο σας

Το να κάθεστε όλη μέρα στο γραφείο σας μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες στην υγεία σας, όμως υπάρχουν λύσεις! Σας προτείνουμε 5 τρόπους να βελτιώσετε την υγεία και την παραγωγικότητά σας εάν εργάζεστε σε γραφείο!


1. Σηκωθείτε
Με το να στέκεστε καίτε 40% περισσότερες θερμίδες, ανακουφίζεστε από τον πόνο στην πλάτη, μειώνετε τον κίνδυνο να πάρετε βάρος ή κάποιας καρδιοπάθειας. Σύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι που κάθονται για περισσότερες από έξι ώρες την ημέρα έχουν 37% μεγαλύτερο κίνδυνο θνησιμότητας συγκριτικά με τους ανθρώπους που κάθονται λιγότερες από τρεις ώρες την ημέρα. Επιλέξτε ένα γραφείο με προσαρμόσιμο ύψος και βάλτε στόχο να στέκεστε όσο περισσότερο γίνεται.

2. Σνακ πλούσια σε πρωτεϊνη
Όταν η μεσημεριανή ραστώνη σας χτυπά είναι εύκολο να καταναλώσετε ότι σας βρίσκεται εύκαιρο, και για να είμαστε ειλικρινείς αυτό είναι συνήθως ζάχαρη. Αντιμετωπίστε τις απογευματινές λιγούρες με σνακ πλούσια σε πρωτεΐνη που ρυθμίζουν το ζάχαρο του αίματος και σας προσφέρουν για μεγαλύτερη διάρκεια την αίσθηση κορεσμού. Ξηροί καρποί, χούμους και λαχανικά ή ένα smoothie με Μίγμα Πρωτεΐνης Wellness είναι καλές επιλογές!

3. Στηρίξτε την εγκεφαλική λειτουργία
Το να διατηρείτε το μυαλό σας υγιές μπορεί να μην είναι στις προτεραιότητές σας αλλά θα έπρεπε! Η έλλειψη σωματικής άσκησης μπορεί να συμβάλει στην κατάθλιψη, στα προβλήματα μνήμης και στην κακή γνωστική ικανότητα. Για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα επενδύστε σε ένα υψηλής απόδοσης Ω-3 συμπλήρωμα που τονώνει την εγκεφαλική λειτουργία, βελτιώνει τη μνήμη και μειώνει τα σημάδια της κατάθλιψης. Τα Ω-3 μειώνουν επίσης τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων, παχυσαρκίας και διαβήτη. Εάν είναι να επιλέξετε ένα συμπλήρωμα, τότε είναι αυτό!


4. Τεντωθείτε
Όταν κάθεστε (ή ιδανικά, στέκεστε) στο γραφείο σας όλη μέρα μπορεί να αντιμετωπίσετε πόνους και ένταση στο σώμα σας από την ακινησία. Φροντίστε το σώμα σας κάνοντας διαλείμματα για να τεντωθείτε και κινηθείτε λίγο για να βελτιώσετε την κυκλοφορία και να επιτρέψετε σε φρέσκο οξυγόνο να ανανεώσει τον εγκέφαλό σας. Το τέντωμα βελτιώνει την ενέργεια και την απόδοση και μειώνει τον πόνο στο σώμα και τις αρθρώσεις. Δοκιμάστε απλές ασκήσεις γιόγκα!

5. Βιταμίνη D
Το βρίσκετε δύσκολο να πάρετε αρκετή από τη βιταμίνη του ήλιου; Δεν είστε οι μόνοι. Περισσότερες εσωτερικές δουλειές και η σταθερή χρήση SPF προκαλούν μία επιδημία έλλειψης βιταμίνης D. Η βιταμίνη D είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, για την υγεία των κοκάλων και την πρόληψη της κατάθλιψης. Για να λάβετε αρκετή Βιταμίνη D από τον ήλιο, μεγάλες επιφάνειες του σώματός σας θα πρέπει να είναι εκτεθειμένες στον ήλιο για τουλάχιστον 15 λεπτά μεταξύ 11πμ και 3μμ κάτι που είναι πρακτικά δύσκολο. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι να λαμβάνετε ένα καθημερινό συμπλήρωμα Βιταμίνης D!

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018 ΚΕΙΜΕΝΟ: ANDREA SIMONS ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ORIFLAME, ADOBE STOCK