6 μυστικά για να κρατήσει το μακιγιάζ σας όλη μέρα.

Έχετε κάνει το τέλειο μακιγιάζ και ξεκινάτε την ημέρα σας. Είστε όλη μέρα έξω και όταν πάτε στον καθρέφτη έχει χαλάσει αυτό το “έργο τέχνης”, πού είχατε κάνει! Νεύρα… Πως γίνεται και μερικές γυναίκες διατηρούν το μακιγιάζ τους αψεγάδιαστο?

Υπάρχουν 6 απλά βήματα , που αν τα ακολουθήσετε , το μακιγιάζ σας θα είναι αψεγάδιαστο.

1. Ξεκινήστε με καθαρό καμβά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το λάδι με το νερό δεν αναμιγνύονται! Η λιπάρη επιδερμίδα δεν αποτελέι εξαίρεση στον κανόνα αυτό. Η λιπαρότητα στο  πρόσωπο θα κάνει το μακιγιάζ σας να χαλάσει πιο γρήγορα απ’ότι μπορείτε να φανταστείτε.Εάν θέλετε να διαρκέσει όλη μέρα, ξεκινήστε με ένα καθαρό πρόσωπο. Αφαιρέστε τυχόν επιπλέον ρύπους πλένοντας με ένα  προϊόν καθαρισμού. Αφού στεγνώσει το δέρμα σας, εφαρμόστε την ενυδατική σας (πάντα με SPF).

2. Primer για καλή βάση.

Ξέρετε πώς ένα μανικιούρ πάντα φαίνεται καλύτερο και διαρκεί περισσότερο όταν χρησιμοποιείτε βάση. Το ίδιο ισχύει και για το μακιγιάζ σας! Χρησιμοποιώντας ένα primer (βάση μακιγιάζ) θα σας βοηθήσει να γεμίσετε τους πόρους σας, να εξαλείψετε τις ατέλειες και να βοηθήσετε το μακιγιάζ σας να φαίνεται καλύτερο και να διαρκεί περισσότερο.

3. Διαλέξτε τα σωστά προϊόντα για την επιδερμίδα σας.

Επιλέξτε ένα make up διαρκειάς, χωρίς λάδι, που θα έχει αντηλιακό δείκτη προστασίας,για να κρατάτε το πρόσωπό σας προστατευμένο καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Κατά την εφαρμογή οποιωνδήποτε προϊόντων προσώπου, ξεκινήστε με πολύ λεπτά στρώματα και δημιουργήστε την κάλυψη από εκεί. Εάν τα στρώματα make up είναι πάρα πολύ παχιά,θα φαίνεται άσχημο και είναι πιό εύκολο να χαλάσει (το ίδιο ισχύει και για το κραγιόν). Επίσης, αλλάξτε το eyeliner, τη σκιά ματιών και τη μάσκαρα με αδιάβροχα προϊόντα για να αποφύγετε τη διάβρωση όλη την ημέρα.

4. Σταθεροποιήστε το μακιγιάζ σας.

Ρυθμίστε το μακιγιάζ σας με μια πούδρα σε σκόνη, η οποία θα το κάνει πιο σταθερό και θα απομακρύνει τυχόν λιπαρότητα από το πρόσωπο.

5. Νεσεσέρ πρώτων βοηθειών.

Προετοιμαστείτε για τυχόν “επείγουσες” καταστάσεις μακιγιάζ, κρατώντας ένα νεσεσέρ με τα καθημερινά, βασικά προϊόντα σας.Τα προϊόντα που πρέπει να έχουμε μαζί μας είναι η πούδρα, concealer, κρέμα με χρώμα, κραγιόν κ μάσκαρα!

6. Χέρια ψηλά!

Αντισταθείτε στην επιθυμία να ακουμπάτε το πρόσωπό σας , όταν είστε όλη την ημέρα έξω!Η λιπαρότητα στα χέρια σας είναι καταστροφική για το μακιγιάζ σας. Όχι μόνο αυτό, αλλά τα μικρόβια στα χέρια σας είναι ότι χειρότερο για το πρόσωπο σας.