8 Τρόποι να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα της γυμναστικής σας

8 Τρόποι να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα της γυμναστικής σας
Μπορεί να ασκείστε τακτικά ή λίγες φορές την εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση κανένας δε θέλει να περνάει όλο του το χρόνο στο γυμναστήριο όμως θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα βάσει της προσπάθειας που κάνουμε.

1. Δεσμευθείτε
Είναι εύκολο να θολώσει η γραμμή μεταξύ της επιθυμίας να είμαστε γυμνασμένοι και τις πραγματικής προσπάθειας για να το πετύχουμε. Η δέσμευση και μια σωστή πρακτική είναι θεμελιώδης στο να χτίσουμε μια σωστή βάση. Παραμείνετε ρεαλιστές και ειλικρινείς απέναντι στον εαυτό σας. Θέλω πραγματικά να προσπαθήσω; Και ποιος είναι ο στόχος μου; Δεσμευτείτε στις αποφάσεις σας και δουλέψτε προς τον στόχο.

2. Προγραμματίστε 
Χωρίς πλάνο, δεν υπάρχει νίκη. Μια επίσκεψη στο γυμναστήριο μπορεί να γίνει χαμένος χρόνος χωρίς μια ξεκάθαρη ιδέα του τι κάνετε. Αντί λοιπόν να περιφέρεστε άσκοπα από το ένα μηχάνημα στο άλλο, βγάλτε ένα πρόγραμμα και θέστε στόχους.

3. Επιμείνετε
Ενώ η δέσμευση και το πλάνο σας μπορεί να ευθυγραμμίζονται, η ζωή έχει τον τρόπο να μπαίνει ανάμεσα και μπορεί να επηρεάσει το πρόγραμμά σας. Μην αγχωθείτε. Υπάρχει πάντα χρόνος! Η κάθε κίνηση είναι καλύτερη από καμία κίνηση οπότε σκεφτείτε προληπτικά, βάλτε προτεραιότητες και δείτε την καθημερινότητά σας ώστε να μπορέσετε να εντοπίσετε πότε είναι καλύτερο για εσάς να γυμνάζεστε. Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει «σωστή» ώρα για γυμναστική.

4. Ζητήστε βοήθεια
Είναι εύκολο να θέλετε να αυξήστε την προσπάθειά σας όμως μην μπείτε στη διαδικασία να συγκρίνετε τον εαυτό σας με το πιο γυμνασμένο άτομο στο γυμναστήριο. Κάντε μια αξιολόγηση της φυσικής σας κατάστασης από έναν επαγγελματία, ζητήστε συμβουλές ή κάντε μερικές ατομικές προπονήσεις για να ξεκινήσετε σωστά. Οι προπονητές τονώνουν την αποτελεσματικότητα της γυμναστικής σας και σας προσφέρουν καθοδήγηση ώστε να αποφύγετε λάθη.

5. Ολοκληρωμένη προσέγγιση
Ενισχύστε το αποτέλεσμα με ολοκληρωμένες ασκήσεις! Αντί να απομονώνετε τους μυς σας με τοπικές ασκήσεις, επιλέξτε ασκήσεις που γυμνάζουν πολλές μυϊκές ομάδες συγχρόνως. Τα οφέλη; Πιο εύκολη και ολοκληρωμένη άσκηση και συνεργασία των μυών όπως και στην καθημερινότητα.

6. Ποικιλία
Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα όταν τελικά νιώθεις άνετα με τις ασκήσεις που κάνεις, όμως όσο περισσότερο προκαλούμε τον εαυτό μας, τόσο το καλύτερο. Το σώμα σας θα προσαρμοστεί στη δυσκολία κάποια στιγμή και η άσκηση δε θα είναι αποτελεσματική. Για καρδιοαναπνευστική άσκηση δοκιμάστε cross training αντί για καθημερινό τρέξιμο και μεταβάλλετε τις ασκήσεις βάρους κάθε λίγες εβδομάδες.

7. Ξεκουραστείτε
Είμαστε υπέρ της τακτικής άσκησης και των υγιεινών συνηθειών. Όμως πολύ από κάτι καλό μπορεί να γίνει βλαβερό. Η υπερβολική άσκηση μπορεί να εξαντλήσει το σώμα και το ανοσοποιητικό σας και αυτό θα καθυστερήσει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Επικεντρωθείτε σε μια ισορροπία και να θυμάστε ότι τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται από την δουλειά ΚΑΙ την αποκατάσταση. Η κολύμβηση ή η yoga είναι πολύ καλές επιλογές αποκατάστασης και φυσικά μην υποτιμάτε ποτέ τη δύναμη του ύπνου!

8. Απολαύστε το
Μην είστε πάρα πολύ αυστηροί με τον εαυτό σας. Όλοι έχουμε άσχημες ημέρες και το κυνήγι της τελειότητας μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Να θυμάστε να παίρνετε το χρόνο σας, να ιδρώνετε, να αναπνέετε σωστά και να μην πηγαίνετε στο γυμναστήριο όταν δεν είστε σε καλή ημέρα. Στο τέλος της ημέρας, η υγεία είναι συνδυασμός κοινωνικής, συναισθηματικής και οργανικής ευεξίας και όχι οι τέλειοι κοιλιακοί!

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018 ΚΕΙΜΕΝΟ: REBECCA FRISK BENGTSSON ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: GETTY IMAGES